Junts per Catalunya

Laura Borràs s’imposa silenci sobre el cas Dalmases, però continuarà comptant amb ell

La presidenta de Junts assegura que la polèmica «s’ha instrumentalitzat» contra el seu partit

Laura Borràs s’imposa silenci sobre el cas Dalmases, però continuarà comptant amb ell

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha evitat aquest dilluns pronunciar-se sobre el cas del diputat del partit Francesc de Dalmases «per no reobrir un tema que està tancat», malgrat destacar que ha treballat i continuarà treballant amb ell.  «No contribuiré a reobrir aquest tema. Hi ha una persona que s’està recuperant d’una afecció cardíaca. El meu silenci serà la meva manera de comportar-me per no reobrir aquest tema. El partit, el grup i el Parlament l’han donat per tancat», ha destacat en una entrevista a TV-3.

Tot això després que la Mesa del Parlament acordés a mitjans de novembre sancionar Dalmases amb una amonestació pública i una multa de 600 euros per la discussió que va protagonitzar al juliol amb la subdirectora del programa ‘FAQS’ de TV-3 després d’una entrevista a Borràs.

Per Borràs, s’ha fet molt soroll del que va passar i «és una polèmica que s’ha instrumentalitzat», però ha insistit a no voler parlar-ne quan li han preguntat si considera que Dalmases va intimidar la periodista del programa i si li consta que hi ha altres dones afectades pel comportament del diputat com va destapar EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Després de remarcar que no els consta que el Govern estigui donant suport psicològic a algunes d’aquestes dones, ha opinat que el cas s’ha utilitzat per «perjudicar» Junts i a ella mateixa, i ha qüestionat les declaracions de l’advocada Magda Oranich –autora de l’informe sobre el cas Dalmases– que la va pressionar sobre el seu contingut.

«Fora de les càmeres» 

«Hem d’utilitzar bé les paraules quan les utilitzem. Reclamar un encàrrec en temps i forma no és pressionar. Però el que hagi de dir a Oranich com a presidenta de Junts ho faré fora de càmeres», ha remarcat. Sobre el compte de Twitter de Joana Masdeu, un perfil fals que es va fer passar per periodista per defensar Dalmases i que s’ha vinculat al militant del partit Rai López, Borràs ha negat que sigui un dels seus «col·laboradors». «No és un dels meus col·laboradors. És un amic i és militant de Junts», ha assenyalat, després d’assegurar que Rai López manté la seva innocència i vol que s’aclareixi el que va passar.

Notícies relacionades

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fixés el judici a Borràs, per presumptament haver fraccionat contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), entre el 10 de febrer i l’1 de març, ha insistit que no ha comès «cap delicte».

Després d’assegurar que desconeix si aconseguiran la recusació del president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha admès que la contractació per part de la seva defensa del pèrit Emilio Hellín, ara Luis Enrique, condemnat per assassinar junt amb altres ultradretans la militant del Partit Socialista dels Treballadors Yolanda González, és «una qüestió terriblement dolorosa i incòmoda».