Relleu al Port de Barcelona

El judici a Lluís Salvadó prosseguirà al TSJC malgrat la pèrdua d’aforament

ERC no preveu que el Govern veti la publicació del nomenament del republicà, en espera de judici per malversació i prevaricació per l’1-O

El judici a Lluís Salvadó prosseguirà al TSJC malgrat la pèrdua d’aforament

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El nomenament de Lluís Salvadó com a president del Port de Barcelona i el consegüent abandonament de l’escó que encara ocupa al Parlament, a causa de les incompatibilitats, no variaran la situació judicial de l’ex alt càrrec d’Economia, a la tardor del 2017. Segons fonts del partit, la causa, de la qual ja s’ha declarat l’obertura del judici oral, es mantindrà en el TSJC malgrat que, com a exdiputat, Salvadó ja no gaudeix de la immunitat que facilita l’aforament. Això sí, si cometés, ara, un altre delicte, s’instruiria en un jutjat ordinari.

D’altra banda, malgrat aquesta obertura de judici oral, tot i que les acusacions que pesen sobre ell i sobre l’altre dirigent d’Esquerra, Josep Maria Jové, són de desobediència greu, prevaricació i malversació, el partit republicà no espera que hi hagi cap obstacle, per part de l’Executiu de Pedro Sánchez, perquè es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el seu nomenament.

Notícies relacionades

Curiosament, tant Salvadó com Jové sí que serien àmpliament beneficiats amb un eventual pacte entre el Govern i ERC sobre la reforma del delicte de malversació, qüestió sobre la qual es continua parlant a la recerca d’una solució que acoti els casos en què hi pogués haver beneficis penitenciaris, per no repetir el caos suscitat per l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar el 18 de novembre passat l’obertura de judici contra Jové, Salvadó i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pels preparatius del referèndum unilateral 1-O. Ara haurà de passar la causa al fiscal perquè presenti el seu escrit d’acusació.