Catalunya

Hasel nega haver empès mossos d’esquadra en la protesta de Lleida per la detenció de Puigdemont

La Fiscalia demana per al raper cinc anys i nou mesos de presó

Hasel nega haver empès mossos d’esquadra en la protesta de Lleida per la detenció de Puigdemont
1
Es llegeix en minuts

El raper Pablo Hasel ha negat aquest dijous a l’Audiència de Lleida haver empès agents dels Mossos d’Esquadra o haver incitat els manifestants en la protesta del 25 de març del 2018 després de la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

En la segona sessió del judici, en el qual està acusat junt amb 10 persones més per presumptes delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat i lesions, ha recordat que un dels agents que va declarar dimecres el va situar en tercera fila però que «estava més lluny».

«Amb tota la gent que hi havia, encara que ho hagués fet, era impossible que se sentís la meva veu», ha afirmat en resposta a preguntes de la Fiscalia, i ha titllat de desenraonat, en les seves paraules, que ell pogués dirigir 3.000 persones.

Notícies relacionades

La Fiscalia demana per a Hasel cinc anys i nou mesos de presó i per a la resta d’acusats cinc anys i tres mesos, quatre dels quals van reconèixer dimecres els fets i van acceptar una pena de nou mesos de presó.

Hasel, que va ingressar a presó el febrer del 2021 després de ser detingut per complir la condemna imposada per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, declara també aquest dijous.