Acord amb Bildu

El Govern allargarà fins a finals del 2023 el límit del 2% a la pujada dels lloguers

L’Executiu pacta amb EH Bildu que la revisió de les rendes no pugui superar aquest límit i també que les pensions no contributives mantinguin l’alça del 15%

El Govern allargarà fins a finals del 2023 el límit del 2% a la pujada dels lloguers
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El Govern de coalició allargarà fins a finals de l’any vinent el límit a la pujada del lloguer del 2%. EH Bildu s’ha apuntat l’anunci de la mesura, que ha pactat en el marc de la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat. L’Executiu ha cedit a la formació independentista basca la venda de la pròrroga d’una iniciativa que es va aprovar al juny amb l’objectiu de mitigar l’impacte de la inflació a la butxaca de les famílies.

Aquest és un dels assumptes més destacats que EH Bildu ha pactat amb l’Executiu per donar el seu suport als Pressupostos, que es votaran al Congrés dijous abans de seguir la seva tramitació al Senat. El grup independentista també ha explicat en una roda de premsa al Congrés que ha acordat que les pensions no contributives mantinguin l’alça del 15% en les seves quanties fins al 31 de desembre del 2023. Segons EH Bildu, suposa mantenir la pujada de 70 € mensuals de mitjana que perceben les més de 450.000 persones que reben aquest tipus de pensió.

Notícies relacionades

Amb el suport dels cinc diputats independentistes bascos als Pressupostos perden valor els 13 escons d’ERC, ja que l’Executiu de coalició té assegurats ja 175 suports confirmats (PSOE, Unides Podem, PNB, PDECat, Més País, Compromís, PRC i Coalició Canària).

Més metges

A l’acord amb el Govern, la formació basca també ha demanat que s’augmentin encara més les places MIR aquest 2023. Si l’Executiu havia calculat fer-ho en 1.000, EH Bildu ha sol·licitat que en siguin 1.200 en total.