Concentració

Santiago Abascal titlla d’«infame» i «criminal» la ‘llei del sí és sí’ en un acte a Barcelona

  • El líder de la ultradreta reuneix més de 300 persones en un acte a la plaça Universitat, envoltat d’un fort dispositiu policial dels antiavalots dels Mossos

  • Abascal ataca el Govern de Pedro Sánchez, al qual acusa de governar per a «delinqüents», «sediciosos» i «violadors»

Santiago Abascal titlla d’«infame» i «criminal» la ‘llei del sí és sí’ en un acte a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha tornat a clamar contra la nova llei estatal de llibertat sexual després de conèixer-se que aquesta legislació estava afavorint rebaixes de penes dels agressors ja condemnats. «El Govern no va voler escoltar al Consell d’Estat amb la llei infame d’aquest ministeri criminal presidit per la senyora Montero», ha dit Abascal en un acte a la plaça Universitat de Barcelona, envoltat d’un fort dispositiu de seguretat dels Mossos d’Esquadra. Ha acusat Sánchez de protegir els delinqüents i «deixar en soledat els espanyols» barrejant els acusats per delictes de pederàstia i violació amb els acusats per sedició per l’1 d’octubre i l’esquerra ‘abertzale’. Tot i això, no ha demanat eleccions anticipades, que era l’aparent motiu pel qual es convocava aquesta concentració.

Més de 300 persones han omplert la plaça amb crits d’«Abascal, president» i «Sánchez, a la presó». De fet, en alguns dels cartells que exposaven les persones concentrades al míting es podien veure fotos del president del Govern amb un vestit de carcerari. El partit de la ultradreta va convocar aquest acte a Catalunya per protestar contra el Govern de Pedro Sánchez i demanar «eleccions ja», com apuntava en la seva convocatòria. Però Abascal no ha fet ni una sola referència en el seu discurs a les eleccions anticipades. «Som a prop, a només un any, de tornar la veu i el vot als espanyols i fer fora a puntades els que ens han enganyat i han pactat amb els enemics de la llibertat, la seguretat i la unitat nacional», ha dit amb referència a la convocatòria electoral, evitant demanar un avançament.

L’acte s’ha centrat, en realitat, en una allau de crítiques a la gestió del Govern de Pedro Sánchez. L’ha acusat de desprotegir les dones, ha atacat directament la llei de llibertat sexual i el Ministeri d’Igualtat i ha dit que Pedro Sánchez governa a favor dels «violadors» i dels «pederastes». No han faltat crítiques a la ‘llei trans’ i ha assegurat, sense citar cap font, que les violacions s’han duplicat a Espanya des que els dos socis de la coalició són al capdavant del Govern. També ha insinuat que abans d’aquest Govern les violacions múltiples no existien. «Ara les veiem cada dia», ha dit.

Notícies relacionades

Però gran part del seu discurs s’ha centrat en la crítica contra l’aliança i els pactes amb Esquerra Republicana (ERC). Ha dit que el 2017, quan es va produir un «cop d’estat», el Govern de Rajoy estava «acovardit». «Avui el Govern és aliat del separatisme i dels colpistes», ha afegit, demanant que l’aplicació de l’article 155 duri més. Sobre els canvis en el delicte de la sedició, aprovats la setmana passada, Abascal ha dit que «està en joc la dignitat nacional, la separació de poders i el patriotisme» i ha acusat Sánchez de «canviar el Codi Penal a la seva conveniència». Ha titllat de «nefasta» la taula de diàleg i ha acusat el Govern de voler fer «una amnistia encoberta dels pitjors delinqüents per la porta del darrere», en relació amb la possible reforma del delicte de malversació.

En l’acte també ha participat Ignacio Garriga, president del grup parlamentari de Vox en el Parlament català. Ha acusat el PSC de ser un partit «separatista». «És el comodí d’ERC, igual que ERC és crossa i espatlla del ‘sanchisme’», ha dit Garriga. També ha criticat les polítiques en favor de la multiculturalitat atacant directament el raper ‘Morad’ i establint similituds entre el barri de la Florida i les ‘banlieues’ parisenques. «Morad estén un pols contra la policia; es promocionen bandes juvenils que prenen el control dels barris, en els quals no pot entrar la policia. Les nostres dones i fills no poden sortir de casa sentint-se segurs», ha afegit.