Tribunals

La Policia deté a Barcelona dos ucraïnesos acusats de blanquejar fons del tràfic d’armes

Els empresaris Oleh Etnarovitx i Serhí Motsman han sigut arrestats a l’arribar amb avió a Espanya i han declarat per videoconferència davant el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno

La Policia deté a Barcelona dos ucraïnesos acusats de blanquejar fons del tràfic d’armes
1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja
Cristina Gallardo

La Policia ha detingut a l’aeroport del Prat de Barcelona els empresaris ucraïnesos Oleh Etnarovitx i Serhí Motsman, actualment a Kíiv, que es trobaven en situació de recerca i captura després de ser imputats en la causa oberta per la denominada ‘operació Yakir’, que va desmantellar una suposada organització criminal dedicada a blanquejar a Espanya diners procedents del tràfic d’armes en països africans.

Tots dos han declarat com a investigats per videoconferència des d’un jutjat català davant el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, que haurà de decidir en les pròximes hores si els deixa en llibertat per tornar a Ucraïna, que en aquests moments impedeix la sortida d’homes per la guerra amb Rússia.

Tornar a Ucraïna

Notícies relacionades

Les fonts consultades asseguren que la Fiscalia Anticorrupció ha reclamat al magistrat que se’ls permeti retornar a Ucraïna, país on hauran de comparèixer de manera periòdica en algun edifici consultar espanyol.

Tant Etnarovitx com Montsman van ser imputats com a presumptes col·laboradors del blanqueig dels fons obtinguts del suposat tràfic internacional d’armes liderat presumptament pel ciutadà espanyol Aleksejs Dircenko, originari de Letònia, i l’ucraïnès Víktor Murenko. Tots dos sempre han rebutjat formar part d’una organització criminal dedicada a la venda irregular d’armes