Per debatre sobre la supressió del delicte de sedició

Junts reclama a Aragonès que comparegui al Parlament

El partit de Puigdemont retreu al president que hagi negociat sense consultar-ho amb la resta de l’independentisme

Junts reclama a Aragonès que comparegui al Parlament

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts per Catalunya ha reclamat al president Pere Aragonès que comparegui al Parlament per debatre en relació amb el pacte per a la supressió del delicte de sedició. El portaveu parlamentari del partit, Albert Batet, ha retret a Aragonès que hagi negociat amb el Govern espanyol d’esquena a la resta de partits independentistes.

«Considerem que el president Aragonès ha de comparèixer al Parlament per explicar la negociació de govern a govern sobre la reforma del delicte de sedició, per transparència, respecte a la ciutadania i per respecte a les institucions», ha afirmat Batet, que ha demanat que aquesta compareixença es faci a petició pròpia del president català, si bé Junts no descarta acabar sol·licitant-la.

Sobre la sedició, Batet ha afirmat que es tracta d’una reforma «ambigua que genera molts dubtes». Però ha obert la porta a presentar esmenes en la tramitació de la reforma del Codi Penal en el Congrés. En relació a la reforma de la malversació en el Codi Penal, Batet s’ha limitat a afirmar que «no hi ha cap proposta sobre la taula» i ha avançat que caldrà analitzar-ne «la lletra petita».

Notícies relacionades

El portaveu de Junts ha acusat el Govern del PSOE de «buscar l’extradició» de l’expresident Carles Puigdemont en el que ha qualificat de «persecució política». «La seva obsessió té un nom, Carles Puigdemont.»

La negociació

«El president ha negociat en solitari una qüestió que ens afecta tots, sense parlar amb els represaliats i sense parlar amb les forces independentistes que van permetre la seva investidura», ha afegit Batet. «Ha de donar explicacions en seu parlamentària. Institucions amb parets de vidre», ha insistit.