Canvi del Codi Penal

Salvador Illa adverteix que l’eliminació de la sedició «no despenalitza les conductes del 2017»

El PSC no confia que la reforma del delicte obri un nou escenari per negociar els pressupostos de la Generalitat

Salvador Illa adverteix que l’eliminació de la sedició «no despenalitza les conductes del 2017»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Entre defensar que es tracta d’una decisió a favor de la «concòrdia» i reivindicar que no es tracta d’una barra lliure perquè l’independentisme torni a apostar per la via unilateral. Aquest és l’equilibri argumental del PSC davant l’eliminació del delicte de sedició i la seva substitució pel de desordres públics agreujats. El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha celebrat l’aposta «valenta» anunciada pel president Pedro Sánchez i, alhora, ha advertit que la iniciativa no suposa «despenalitzar les conductes del 2017».

Notícies relacionades

El PSC ha recordat que segueix vigent el delicte de rebel·lió, la possibilitat d’aplicar el 155 i que, tot i que es derogui la sedició, es crea un nou tipus penal. Això, ha insistit, no suposa concedir una amnistia que els socialistes no han acceptat mai i que, segons Illa, tampoc acceptaran en el futur. Per al cap de l’oposició a Catalunya, la desjudicialització amb què són compromesos públicament no passa per «envair els àmbits propis del poder judicial» sinó pel diàleg. «La gent vol mirar cap endavant, vol concòrdia i convivència», ha assegurat.

De fet, i mirant de reüll un PP que acusa el Govern de cometre una «irresponsabilitat històrica», el PSC ha advertit que el canvi del codi penal suposa una homologació al dret comparat europeu.