Compareixença del president

Aragonès adverteix que després d’«eliminar la sedició» es continuarà negociant «per ampliar els acords»

El president revela que el nou delicte que substitueix la sedició tindrà penes inferiors a les que s’apliquen avui als desordres públics

Aragonès adverteix que després d’«eliminar la sedició» es continuarà negociant «per ampliar els acords»
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Hem arribat a un acord per eliminar, esborrar, suprimir el principal delicte que suposava una amenaça per a aquells que defensen la llibertat d’aquest país», ha exclamat Pere Aragonès a l’inici de la seva compareixença, aquest divendres, a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat. La satisfacció era evident i Aragonès ha assenyalat que els rèdits que s’han d’obtenir no acaben aquí: «Queda camí per recórrer i el seguirem per ampliar l’acord».

Fins i tot s’ha atrevit a desafiar la judicatura espanyola: «El Tribunal Suprem va decidir que el que va passar la tardor del 2017 no eren desordres públics, sinó sedició; ara no hi ha sedició», ha asseverat en una insinuació clara que el compliment estricte de la lletra de l’acord condueix, segons ell, a l’exoneració de les penes als ja condemnats.

Notícies relacionades

Una altra cosa és el principi de realitat i saber que això no passarà. Així que, també en aquest context, Aragonès tenia una argumentació: «Se substitueix el delicte de sedició per un de desordres agreujats, però la pena màxima de sis anys que encara avui preveu el Codi Penal sobre els desordres es redueix a cinc».

¿I quins són els nous ítems que ERC vol negociar en la tramitació de la modificació del Codi Penal? Doncs, sens dubte, el delicte de malversació, sobre el qual hi ha un compromís previ que també serà modificat.