Després de l’anunci de Pedro Sánchez

Pere Aragonès, sobre la derogació del delicte de sedició: «És un pas per a la desjudicialització»

  • Sánchez derogarà el delicte de sedició i el substituirà per un de desordres públics agreujats

  • ¿Com afectarà Carles Puigdemont i la resta de fugits la reforma de la sedició?

  • El PP carrega contra Sánchez després del seu anunci de reformar el Codi Penal «a la mesura dels sediciosos»

Pere Aragonès, sobre la derogació del delicte de sedició: «És un pas per a la desjudicialització»

ALBERTO ORTEGA / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha declarat que l’eliminació del delicte de sedició «és un pas indispensable en la desjudicialització» després que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi anunciat en una entrevista a La Sexta que PSOE i Unides Podem presentaran aquest divendres una iniciativa legislativa en el Congrés per reformar l’esmentat delicte, que passarà a ser de desordres públics agreujats.

«Continuem treballant per acabar completament amb la repressió i poder votar en un referèndum. Per resoldre el conflicte polític i per la llibertat», ha conclòs Aragonès en la seva breu declaració a Twitter.

A més, ha assenyalat que el nou tipus penal serà «més o menys homologable» amb altres democràcies europees com Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica i Suïssa, que les penes per aquests delictes seran les que regeixen en els codis penals d’aquests països i ha negat que això sigui una exigència d’ERC per aprovar els PGE, com sosté Gamarra.

Així mateix, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, també ha mostrat el seu suport al president del Govern. «Mirar cap endavant. Aquest és el camí», ha destacat aquest dijous en un apunt en el seu compte de Twitter, un missatge que ha redactat en català i castellà.

El PP carrega contra Sánchez

D’altra banda, la secretària general del Partit Popular (PP), Cuca Gamarra, ha criticat el president del Govern després del seu anunci, que comportarà una rebaixa del delicte de sedició, que passarà a ser de «desordres públics agreujats».

Notícies relacionades

Gamarra ha afirmat que Sánchez «paga puntualment als seus socis les hipoteques que li permeten seguir a la Moncloa a costa de la igualtat davant la llei» i ha assegurat que la reforma del Codi Penal serà un «preu alt per als espanyols», ha escrit en un missatge en el seu perfil de Twitter.

Vox, també en contra

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, també s’ha afegit a l’opinió desfavorable declarant que «no hi ha pitjor traïdor que Sánchez. La història el jutjarà per això i nosaltres, mentrestant, defensarem Espanya».