Monarquia

Corinna qualifica Joan Carles I de corrupte en un pòdcast abans que es jutgi el recurs del seu examant

L’examant del rei emèrit relata escenes d’ell tornant de viatge amb «bosses plenes de diners en efectiu»

4
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

En la seva arrencada porta una coberta argumental pròpia de les revistes del cor i sintonies de pel·lícula de conte de fades o de les mil i una nits adornen una autopresentació com «una història d’un amor que va sortir malament», però el pòdcast de Corinna i el Rei, la publicació del qual ha arrencat aquest dilluns en diverses plataformes, no oculta des dels seus primers minuts que tracta d’«una exorbitant quantitat de diners amagats que va escandalitzar tot un país», i fins i tot eleva la seva ambició al proposar-se relatar «un embolic que va enfonsar el llinatge reial d’Espanya».

Tal com van filtrar els seus promotors en diversos mitjans durant la setmana passada, aquest dilluns, a les deu del matí (hora espanyola), ha començat la difusió del relat sonor de la versió de Corinna sobre la seva relació amb Joan Carles I. L’arrencada es produeix 24 hores abans que la Cort de Justícia de Londres examini el recurs presentat pels advocats del rei emèrit. I als capítols que ja ha emès es parla de pagament de favors, viatges a l’estranger amb maletes «plenes de diners en efectiu» i «presumpta» desviació de fons públics.

Les dues primeres entregues, de les vuit que componen la sèrie, ja estan a la xarxa. Els ha produït Project Brazen, plataforma d’elaboració de reportatges liderada per dos escriptors de ‘best-sellers’, Tom Wright i Bradley Hope, que són productors d’aquesta sèrie.

«Diners, molts diners»

«Hi ha una vida que existeix fora del focus de les càmeres, de les fotografies oficials, de la revista Hola, una vida d’amants, de caça d’animals salvatges en perill d’extinció i de diners, de molts, molts diners», relata el pòdcast en l’últim tram del segon capítol, difós aquest dilluns, abans de presentar «Joan Carles, el veritable Joan Carles», com algú «acostumat a nivells desenraonats de riquesa».

És el pròleg per a la primera declaració canonada de Corinna contra la seva antiga parella: «El veia tornar dels viatges [a l’estranger] i estava content com un nen de cinc anys. Portava bosses plenes de diners en efectiu. Jo em quedava sense paraules i deia: ‘Déu meu, ¿què és això?’, i era com ‘això és del meu amic tal i tal’. Semblava una cosa molt habitual».

Tota aquesta riquesa, explica la veu en off de la narradora del pòdcast, s’esvaeix sota un «talent inigualable» de Joan Carles I per «fer-la desaparèixer».

El pòdcast no estalvia minuts a l’hora d’endinsar-se en un tràgic inici de la biografia de Joan Carles I, l’episodi de l’accident amb un revòlver que va posar fi a la vida del seu germà gran, Alfonso. El relat que fa Corinna deixa deliberats llocs als dubtes que el pare de tots dos, Joan de Borbó, va poder tenir sobre si aquell tret va ser fruit d’alguna cosa més que «un joc estúpid», com el qualifica l’empresària.

De la mateixa manera, inclou opinions de l’historiador Paul Preston sobre la «terrible» infantesa i adolescència de Joan Carles de Borbó que explicarien una suposada avarícia del monarca, i juga amb el significat de l’expressió «viure del conte» a l’hora de teoritzar sobre si Joan Carles de Borbó va aprofitar el prestigi adquirit a l’aturar el cop del 23-F per sentir-se després intocable.

Nom en clau

«Em trucava probablement deu vegades al dia. Cada dia m’enviava flors i m’escrivia cartes», relata Corinna Larsen al primer capítol del pòdcast, que, sota el títol “La casita”, relata els inicis de la relació entre el llavors rei d’Espanya Joan Carles I i una dona que el pòdcast descriu com a empresària, la propietària d’Apollonia, consultora que «assessora» polítics, financers i empresaris «de perfil alt».

A les trucades que el mateix Joan Carles I feia a l’agència de Corinna, si ella no agafava el telèfon, deixava encàrrecs amb un nom en clau: «Senyor Sumer». L’examant del rei explica al pòdcast que són les sigles de l’expressió Sa Majestat El Rei.

Notícies relacionades

Al primer capítol, Corinna es retrata a si mateixa com si hagués sigut una petita peça de caça víctima del poder del «millor tirador d’Espanya», que va desplegar un intensíssim i irresistible festeig amb aquest resultat: «per al setembre del 2004, tots dos estan bojament enamorats».

En un capítol que relata l’inici de la relació amorosa, s’avança el contingut més escabrós, el de suposades malversacions i pagaments de favors, al parlar de l’organització del viatge de lluna de mel dels actuals reis, Felip i Letizia. Segons el relat de Corinna que recull el pòdcast, Joan Carles I va indicar a ella que la meitat de les despeses d’aquell viatge pegant la volta al planeta i amb final a les illes Fijies passessin a la firma barcelonina Navilot, propietat de l’amic del rei emèrit i aficionat a la nàutica Josep Cusí.