Pressupostos del 2023

Directe | El Govern llança un avís al Congrés: aprovar els Pressupostos del 2023 és senyal de «solvència»

La ministra d’Hisenda dona inici al debat de totalitat del projecte pressupostari del 2023, que el Govern salvarà gràcies a l’aliança que una vegada més ha forjat juntament amb ERC, PNB, EH Bildu, PDeCAT i altres formacions progressistes

1
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha sigut l’encarregada, una vegada més, de començar el debat de totalitat del projecte de Pressupostos de l’any vinent. És la primera ocasió que té per defensar en el Congrés davant l’oposició, tant a l’esquerra com a la dreta, el text que va presentar a primers de mes. Diversos grups, del PP a Junts, han demanat tornar els comptes al Govern perquè no se’ls creuen. Gràcies a l’aliança amb ERC, PNB i EH Bildu, principalment, i en general gràcies a la fermesa del bloc progressista de la Cambra, Pedro Sánchez salvarà aquestes sol·licituds i el projecte seguirà el seu tràmit. La idea és que aquest acabi d’aquí un mes i el text vagi al Senat.

Notícies relacionades

Com ni molts menys encara està garantida l’aprovació dels Pressupostos, que depenen en essència del que votin les formacions independentistes i nacionalistes basques i catalanes a finals de novembre, Montero ha llançat un avís: «En l’actual context internacional, complex i volàtil, comptar amb uns comptes en vigor per executar-los durant el 2023 és senyal de fortalesa, estabilitat i solvència».

Ha afegit que el seu projecte, el tercer, l’últim de la legislatura, està guiat per «la justícia social» i per «l’eficiència econòmica» perquè els seus objectius són «evitar que la guerra de Rússia» provoqui un país de «dues velocitats», la dels rics i les classes amb menys renda, i a més, assegurar que les empreses continuïn avançant en competitivitat i innovació.