Per un recurs de Fernández Díaz

El TSJ de Madrid paralitza fins dijous la comissió rogatòria a Andorra que va imputar Rajoy

  • La Sala del Contenciós rebutja resoldre sense escoltar a la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat les seves al·legacions contra el procediment seguit al Principat

El TSJ de Madrid paralitza fins dijous la comissió rogatòria a Andorra que va imputar Rajoy
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja

El que no va aconseguir l’expresident del Govern Mariano Rajoy a l’Audiència Provincial de Madrid ho ha aconseguit un dels seus ministres en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). El que era responsable d’Interior durant l’últim Govern del PP, Jorge Fernández Díaz, ha aconseguit paralitzar la devolució a Andorra de la documentació en la qual se li comunicava la seva imputació per suposades pressions a la Banca Privada d’Andorra (BPA) per presumptament obtenir informació sobre independentistes catalans, entre ells, els Pujol, en la qual cosa es presumeix un capítol de l’anomenada «operació Catalunya».

En una interlocutòria a què ha tingut accés aquest diari, la Sala Contenciosa Administrativa del TSJM dona de termini fins a les 14 hores de dijous vinent, dia 27, perquè tant l’Advocacia de l’Estat com la Fiscalia es pronunciïn sobre la comissió rogatòria cursada per Andorra per comunicar la seva imputació a Rajoy, Fernández Díaz i l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro.

Fins aleshores ordena al Ministeri de Justícia –encarregat de remetre els requeriments judicials al d’Exteriors i aquest al seu torn al país que reclami o al qual es reclami l’ajuda judicial internacional– paralitzar la tramitació de la comissió rogatòria cursada per Andorra per comunicar als que van ser membres del Govern de Rajoy i a ell mateix la seva imputació pels delictes de coaccions, amenaces d’un mal constitutiu de delicte, xantatge, extorsió i coaccions a òrgans constitucionals i document fals.

Interessos nacionals

Notícies relacionades

La Sala rebutja denegar, sense escoltar les parts, la petició d’ajuda internacional com sol·licitava Fernández Díaz. En el seu recurs l’exministre del PP al·legava que el contrari causarà «un perjudici de molt difícil reparació» no només a ell, sinó també als interessos nacionals.

L’Audiència Provincial de Madrid va rebutjar els recursos de queixa que amb la mateixa intenció van presentar l’expresident del Govern, Montoro i el mateix Fernández Díaz per mirar de frenar la comunicació de la seva imputació a Andorra. ¿El motiu? El requeriment ja havia sigut cursat, per la qual cosa la impugnació ja no tenia sentit.