Resolució

El Suprem rebutja anul·lar sense sentir el CGPJ la presidència de Mozo

  • No veu motiu d’especial urgència per resoldre sobre el nomenament del substitut de Lesmes en el CGPJ sense escoltar abans el mateix òrgan

El Suprem rebutja anul·lar sense sentir el CGPJ la presidència de Mozo
2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

El Tribunal Suprem ha decidit rebutjar suspendre sense escoltar abans el Consell General del Poder Judicial la presidència de Rafael Mozo com a substitut de Carlos Lesmes, acordada pel ple del dia 13 passat. La decisió suposa rebutjar la mesura sol·licitada amb caràcter d’especial urgència en els recursos contenciosos administratius presentats pel magistrat i vocal del Consell General del Poder Judicial Wenceslao Olea i el secretari general de l’òrgan de govern dels jutges, José Luis de Benito.

Fonts de l’alt tribunal van informar a aquest diari que la possible suspensió de Mozo tornarà a analitzar-se com a mesura cautelar, però una vegada es coneguin les al·legacions que a les impugnacions pugui presentar el mateix CGPJ, al qual s’ha donat trasllat de la decisió adoptada aquest dimarts per la Sala composta pels magistrats Octavio Herrero, José Antonio Montero, Celsa Pico, José María Bandrés i Eduardo Espín.

El recurs d’Olea forçava l’alt tribunal a pronunciar-se en 48 hores sobre la designació de Rafael Mozo per substituir qui va ser president de l’òrgan de govern dels jutges fins a la seva dimissió la setmana passada, Carlos Lesmes. Es tracta d’un dels vocals més lleials a l’expresident i va ser l’únic que va votar en contra d’aquesta designació, davant el suport que Mozo va tenir de 16 dels seus companys.

En la seva impugnació, Olea demana l’anul·lació de l’acord per no ser conforme a dret i també sol·licita que, mentre es resol o no sobre el fons, l’elecció de Mozo quedi en suspens com a mesura cautelaríssima. Aquesta petició és la que ha forçat la Sala Contenciosa Administrativa de l’alt tribunal, a la qual pertany el mateix Olea, a pronunciar-se ‘inaudita parte’ –sense consultar el mateix Consell– i en el termini de 48 hores. Bicefàlia

Notícies relacionades

En la seva impugnació, Olea demana l’anul·lació de l’acord per no ser conforme a dretquedi en suspens com a mesura cautelaríssimapronunciar-se ‘inaudita parte’ en el termini de 48 hores. BicefàliaLa bicefàlia que es viu al Poder Judicial s’ha fet palpable aquest mateix dimarts, a la presa de possessió de l’exfiscal general Dolores Delgado com a fiscal de Sala Militar. L’acte ha estat presidit per Francisco Marín Castán, com a president de l’alt tribunal, escortat pels membres de la Sala de Govern del Suprem.

Davant de l’estrada ocupada per l’actual fiscal general i altres membres de la fiscalia, es va instal·lar una cadira per al president del Consell General del Poder Judicial, Rafael Mozo. Fonts de l’alt tribunal van assenyalar que és el lloc que solen ocupar els expresidents del Tribunal Constitucional o del Poder Judicial quan acudeixen a algun acte.