Nou termini

Borràs aconsegueix allargar la seva causa per corrupció pels contractes de l’ILC

  • El TSJC ha accedit a la seva petició d’accedir al material informàtic intervingut per a un nou examen pericial

Borràs aconsegueix allargar la seva causa per corrupció pels contractes de l’ILC
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’accidentat procediment obert contra l’expresidenta del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs, pels delictes que podria haver comès al fraccionar contractes per presumptament afavorir un amic quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), tindrà un nou retard. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha accedit a traslladar a la seva defensa el material informàtic intervingut per sotmetre’l a un nou examen pericial.

En una providència, el tribunal accepta ampliar en 10 dies el termini per presentar l’escrit de defensa, per procedir a la prova pericial informàtica que entén fonamental per a la seva defensa, que exerceix l’advocat Gonzalo Boye. Fonts jurídiques assenyalen a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA que és impossible de calcular quan pot estar conclòs l’estudi, així que el procediment es paralitzarà durant més temps de l’assenyalat per l’alt tribunal català.

L’expresidenta del Parlament ja va presentar un escrit en el qual sol·licitava la seva absolució. Es tractava d’un únic paràgraf, que deia textualment: «Disconformes amb els correlatius de l’acusació, no ha existit ni fraccionament de contractes, ni falsedats punibles ni decisions arbitràries; per la qual cosa, sense que existeixin fets constitutius de cap delicte, no es pot parlar d’autoria, ni de circumstàncies modificatives, ni de pena ni de responsabilitat civil derivada d’un delicte que no s’ha comès, havent d’imposar les costes d’ofici».

Per si de cas

Aquest escrit es va interposar per prevenir no poder presentar-lo en el cas que no s’admetés la prova pericial ara acordada. Amb això es pretén qüestionar els correus electrònics en què l’informàtic Isaías Herrero es vantava de la seva bona relació amb la llavors responsable de l’ILC.

Notícies relacionades

El TSJC acorda facilitar-li la documentació «en el cas de ser cert que no se li hagués donat trasllat» i donar un nou termini per presentar una altra vegada l’escrit. El que ha descartat el magistrat instructor, Carlos Ramos, és reclamar als Mossos d’Esquadra la documentació que, segons la defensa, no apareix en el procediment. El jutge assenyala que a hores d’ara del procediment només podria incloure’s en el mateix judici oral.

La fiscalia sol·licita per a Borràs una pena de sis anys de presó i 21 d’inhabilitació, així com una multa de 144.000 euros pels delictes continuats de prevaricació i falsedat documental.