Recepció al Palau Reial del Dia de la Hispanitat

Bolaños afirma que les negociacions per renovar el CGPJ «progressen adequadament»

Bolaños afirma que les negociacions per renovar el CGPJ «progressen adequadament»
1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha rebaixat les expectatives que envolten les negociacions amb el PP per renovar el Poder Judicial. En una trobada amb periodistes en el marc de la celebració del 12 d’octubre, ha dit que no és partidari de llançar les campanes al vol fins que la negociació es completi amb un acord i es plasmi al Butlletí Oficial de l’Estat.

Els mateixos protagonistes de les converses entre el PSOE i el PP, en mans de Bolaños i Esteba González Pons, ha anat llançant senyals en les últimes hores que l’acord és a prop, i tot fa pensar que l’hermetisme amb què es desenvolupen les negociacions i la voluntat de totes dues parts de no dir res que incomodi l’altre avalen aquesta sensació.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, tot i que Bolaños ha reconegut que les negociacions «progressen adequadament», les paraules del ministre refreden els rumors que l’acord sigui a prop.

Fonts coneixedores confirmen que Bolaños i González Pons van estar reunits aquest dimarts. El líder popular assegura que la seva petició de canviar la llei d’elecció del CGPJ per despolititzar els nomenaments i els jutges i magistrats tinguin pes en l’elecció dels jutges en el futur, té el vistiplau del president del Govern. Però, va precisar, que no es faria fins d’aquí uns mesos i que aquesta seria la concessió del PP en aquest assumpte.