Valle de los Caídos

La família de Primo de Rivera demana la seva exhumació davant l’aprovació de la llei de memòria democràtica

L’objectiu és evitar una «exhibició pública propensa a confrontacions de cap classe entre espanyols» i que el procés es mantingui «dins de l’estricta intimitat familiar»

La família de Primo de Rivera demana la seva exhumació davant l’aprovació de la llei de memòria democràtica
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La família de José Antonio Primo de Rivera ha sol·licitat l’exhumació de les seves restes mortals del Valle de los Caídos abans que es converteixi en un cementiri civil sota l’empara de la llei de memòria democràtica.

En un comunicat firmat per Fernando Primo de Rivera i Oriol i remès a diversos mitjans, la família dona compte que ja ha començat els tràmits per a la seva exhumació i ha contactat amb la Comunitat de Madrid, l’abat del Valle de los Caídos i l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial.

Notícies relacionades

L’objectiu és evitar una «exhibició pública propensa a confrontacions de cap classe entre espanyols» i que el procés es mantingui «dins de l’estricta intimitat familiar».

Els Primo de Rivera volen complir, segons expressen en la nota, «la voluntat manifestada en el seu testament» per José Antonio, en el qual estableix que desitja «ser enterrat conforme al ritu de la religió catòlica, apostólica, romana que professo, en terra beneït i sota l’empara de la Santa Creu».