Comunitat de Madrid

L’esquerra demana a crits la dimissió del número dos d’Ayuso mentre el PP es baralla amb Vox

La presidenta de Madrid retreu a Rocío Monasterio que s’aliï amb els grups de l’esquerra i sol·liciti una comissió que revifarà la investigació del que va passar a les residències de gent gran durant la pandèmia

L’esquerra demana a crits la dimissió del número dos d’Ayuso mentre el PP es baralla amb Vox
2
Es llegeix en minuts
Elena Marín

L’esbronc ha tornat a l’Assemblea de Madrid abans del que s’esperava. Les paraules del vicepresident del Govern de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, sobre les famílies dels morts a les residències de persones grans han sigut objecte de diverses accions en la sessió de control d’aquest dijous: peticions de dimissió a crits, insolències de l’oposició i tensió en la mateixa Isabel Díaz Ayuso.

Totes les preguntes de l’oposició a la presidenta estaven orientades a parlar de la política fiscal, però en totes s’ha colat el que va dir ahir Ossorio en resposta a la petició de Vox per crear una comissió d’estudi sobre les residències: «Ara només té un interès electoral i causarà un mal innecessari a moltes famílies que podrien tornar a pensar: ‘¿Es podria haver evitat la mort del meu familiar?’. Crec que això les famílies ja ho han superat i tornar a això per interès electoral no és procedent». El mateix vicepresident va acusar dimecres l’esquerra de manipular les seves paraules, després d’haver anunciat Més Madrid i el PSOE que demanarien la seva reprovació de l’Assemblea de Madrid i també el seu cessament, i aquest dijous, quan li ha arribat el torn després de les preguntes d’Ayuso, s’ha remès a si mateix.

«Ses senyories van mentir de la manera més cruel dient que es podia haver resolt», ha dit Ossorio sobre el que va passar amb la gent gran a les residències durant la primera onada de la pandèmia. «No els va importar fer mal a les famílies pels seus interessos polítics. Això és vergonyós i haurien d’haver dimitit». Aquí comença ja a aixecar la veu, fins que al final esclata: «Aquesta mentida els va fallar i els madrilenys han superat la seva mentida i ara em volen encasquetar a mi la seva falta d’humanitat. Estic fart que canviïn el que dic per fer política de baixa qualitat. La falta de dignitat hauria de tenir un límit fins i tot per a ses senyories».

Després d’aquestes paraules els grups de l’esquerra que quedaven a l’hemicicle esclaten amb crits de «dimissió, dimissió, dimissió». Però només hi quedaven els d’Unides Podem i Més Madrid. Els diputats del PSOE han abandonat la cambra quan ha començat el torn del vicepresident i el seu portaveu, Juan Lobato, ha informat després que aquesta serà la seva actuació mentre el vicepresident es mantingui en el seu càrrec.

Notícies relacionades

Dins encara, un diputat de Més Madrid, Alejandro Pérez, ha sortit de l’hemicicle després de diverses protestes i dues advertències de la presidenta de l’Assemblea, sense esperar la tercera. Un altre, Emilio Delgado, també a crits, s’ha dirigit al vicepresident amb gestos de vòmit i també ha rebut la reprimenda de la presidenta.

Isabel Díaz Ayuso s’ha quedat a escoltar les preguntes a Ossorio, però el seu to molest no ha sigut pitjor davant les crítiques dels portaveus de l’esquerra que amb Vox. El PP, també Ayuso, culpa Vox de la revolta creada per les polèmiques paraules d’Ossorio, ja que ha sigut la petició de Rocío Monasterio per crear una comissió d’estudi sobre les residències de gent gran el que ha reactivat aquest assumpte. Visiblement irada, la presidenta de la Comunitat ha acusat Vox d’aliar-se amb l’esquerra i ha sentenciat que és tot un despropòsit: «¿Què fan amb l’esquerra, amb aquesta gent que els vol il·legalitzar?». Parlarà amb les famílies, diu Ayuso, però «no amb comissions espúries que el que fan és falsificar el que va passar».