MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

El Senat aprova de manera definitiva la nova llei de memòria democràtica

L’aprovació de la llei de memòria democràtica és definitiva, ja que el text no ha incorporat cap modificació respecte a l’aprovat el 14 de juliol passat al ple del Congrés dels Diputats

El Senat aprova de manera definitiva la nova llei de memòria democràtica
1
Es llegeix en minuts

El ple del Senat ha aprovat de manera definitiva el projecte de llei de memòria democràtica, que reforça el compromís de l’Estat en la recerca de desapareguts de la Guerra Civil i el franquisme, i obre la porta a estudiar possibles vulneracions de drets humans entre 1978 i finals de 1983.

La llei impulsada pel Govern del PSOE i Unides Podem ha sigut aprovada aquest dimecres al ple del Senat amb 128 vots a favor, 113 en contra i 18 abstencions, després d’un debat de cinc hores amb retrets creuats entre l’esquerra i la dreta.

Notícies relacionades

Els més crítics han sigut el PP, Vox, Ciutadans i UPN, que han presentat per separat quatre vetos (esmenes a la totalitat) a la llei que han sigut rebutjats en el ple.

L’aprovació de la llei de memòria democràtica aquest dimecres al Senat és definitiva, ja que el text no ha incorporat cap modificació respecte a l’aprovat el 14 de juliol passat en el ple del Congrés dels Diputats, per la qual cosa no haurà de tornar a la Cambra baixa.