Immersió lingüística

Feijóo es compromet a Catalunya a defensar l’espanyol com a llengua vehicular

El líder del PP defensa el compliment de la Constitució «com la millor eina perquè els alumnes a Catalunya puguin estudiar en català i en espanyol»

Feijóo es compromet a Catalunya a defensar l’espanyol com a llengua vehicular
1
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha compromès amb l’associació Assemblea per una Escola Bilingüe a defensar l’espanyol com a llengua vehicular a tot Espanya, i subscriu «sense esmena» el manifest d’Escola de Tothom, que rebutja la immersió lingüística a Catalunya.

Feijóo ha mantingut aquest dimecres una trobada al Senat amb Ana Losada, presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe, emn què aquesta ha defensat un «bilingüisme real i equilibrat» conforme amb el «bilingüisme cordial» que propugna el líder del PP, segons ha apuntat aquesta formació en un comunicat.

El principal partit de l’oposició ha defensat el compliment de la Constitució «com la millor eina perquè els alumnes a Catalunya puguin estudiar en català i en espanyol, respectant sempre les sentències dels tribunals de justícia».

Notícies relacionades

El PP ha recordat que va imposar un recurs d’inconstitucionalitat contra les lleis en les quals la Generalitat catalana va blindar el model d’immersió lingüística, que per a aquesta formació implica obligar a una «educació monolingüe en català».

El principal partit de l’oposició ha tornat a carregar contra el Govern de Pedro Sánchez per no haver recorregut la llei catalana, renunciant a una prerrogativa que permetia frenar el que per al PP és una «imposició separatista».