Audiència

Felip VI rep Lesmes entre dubtes sobre la seva continuïtat al capdavant del CGPJ

El president del Tribunal Suprem entrega al Rei les memòries anuals de les institucions que presideix

1
Es llegeix en minuts

El rei Felip VI ha rebut en audiència aquest dimecres el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que ha fet entrega de les Memòries anuals de les institucions que presideix, i, previsiblement, serà l’última vegada que assisteix a aquesta cita.

Aquesta podria ser l’última vegada que Lesmes assisteix a aquesta cita anual amb el rei ja que, el dia 7, en el seu discurs d’obertura de l’Any Judicial davant el rei, va amenaçar de dimitir si el PP i el PSOE no s’asseien a negociar la renovació del Consell, o si no li tornen les seves competències perquè pugui abordar els nomenaments d’òrgans judicials que no pot realitzar al trobar-se en funcions.

Lesmes ja està preparant formalment la seva sortida del CGPJ i té previst comunicar aquest dijous als vocals d’aquesta institució un informe que determina qui l’hauria de substituir, que seria el president de sala més antic de l’alt tribunal, Fernando Marín Castán, segons dictamina la llei.

Precisament aquest dimecres es troba a Madrid el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, per reunir-se amb fins a cinc ministres i amb alts representants del sector judicial per intentar mediar en la renovació del CGPJ, pendent des de fa gairebé quatre anys.

La Memòria anual del CGPJ que Lesmes ha entregat al rei recull l’estat, el funcionament i les activitats desenvolupades, així com les dels Jutjats i Tribunals d’Espanya, a més de les necessitats que, segons el seu parer, existeixen en matèria de personal, instal·lacions i recursos per al correcte acompliment de les funcions atribuïdes al Poder Judicial.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la Memòria anual del Tribunal Suprem dona a conèixer el seu funcionament, amb expressió detallada del número i classe d’assumptes iniciats i acabats per cada Sala, així com dels pendents, precisant l’any de la seva iniciació, tot això referit al 31 de desembre.

La Memòria ha d’assenyalar a més les mesures que es considerin necessàries per a la correcció de les deficiències advertides.