Aragonès suspèn la seva agenda després de l’amenaça de qüestió de confiança de JxCat

Aragonès suspèn la seva agenda després de l’amenaça de qüestió de confiança de JxCat

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha suspès l’agenda d’actes que tenia previstos per aquest dimecres després que ahir a la nit els seus socis al Govern, JxCat, fessin un pas de rosca més a la crisi de la coalició i amenacessin de demanar-li que se sotmeti a una qüestió de confiança.

Aragonès tenia previst desplaçar-se aquest matí a Gurb (Barcelona), on junt amb el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, anava a participar en la col·locació de la primera pedra del nou edifici de l’institut d’aquest municipi, i a la tarda havia de visitar l’Ajuntament de Berga (Barcelona).

Tanmateix, el terratrèmol polític provocat ahir a la nit per l’amenaça de JxCat, que posa en perill la continuïtat de la coalició amb ERC, ha portat Aragonès a suspendre la seva agenda d’avui, en què, segons fonts del seu entorn, té previst mantenir diverses reunions al Palau de la Generalitat.

Plantejar una qüestió de confiança al president suposa «retirar la confiança al Govern i al president», interpreten les fonts consultades, que remarquen que Aragonès no té intenció de presentar una qüestió de confiança per avaluar si continua comptant amb una majoria de suports al Parlament.

Aquest matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha afirmat que sotmetre Aragonès a una qüestió de confiança pot ser una «oportunitat» per donar «més estabilitat» al Govern.

Notícies relacionades

Batet ha recordat que el 2016 l’expresident català Carles Puigdemont es va sotmetre a una qüestió de confiança i en va sortir reforçat, i va plantejar un referèndum per a la tardor del 2017.

«Estem davant una nova oportunitat per tenir més estabilitat i més força. La bona política també requereix aprofitar aquestes oportunitats», ha afirmat.