Ofensiva fiscal

Yolanda Díaz acusa el PP de generar «dúmping fiscal» amb la supressió de l’impost de patrimoni a Andalusia

La vicepresidenta segona del Govern retreu a Juanma Moreno que aquest «regal fiscal» a persones amb grans patrimonis es podria fer servir per a la contractació de més de 1.700 professors i 1.300 sanitaris a Andalusia

Yolanda Díaz acusa el PP de generar «dúmping fiscal» amb la supressió de l’impost de patrimoni a Andalusia
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha criticat la supressió de l’impost de patrimoni anunciada pel PP a Andalusia, al considerar que genera «dúmping fiscal» entre les comunitats.

També ha retret que els populars fan una «clara declaració d’intencions» amb aquesta mesura, ja que escomet un «regal fiscal» de 93 milions d’euros a 13.000 persones amb grans patrimonis i que, per exemple, podrien fer-se servir per a la contractació de més de 1.700 professors i 1.300 sanitaris a Andalusia.

Notícies relacionades

«La proposta que fa el PP en aquest cas em sembla una aposta absolutament fora del marc en el qual ens hem de moure», ha lamentat la també titular de Treball en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés.

I és que ha argumentat que la política fiscal «va de serveis públics» i que el «regal fiscal» que desplegarà el Govern autonòmic de Juanma Moreno implica disposar de 93 milions per incorporar metges i docents a Andalusia.