Operació Kitchen

El PSOE torna a demanar imputar Cospedal, perquè «dona directrius» a Villarejo

Recorre davant el mateix jutge García-Castellón i, en el seu defecte, davant la Sala Penal per continuar investigant l’exsecretària general del PP

El PSOE torna a demanar imputar Cospedal, perquè «dona directrius» a Villarejo
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja

A cap de les acusacions els ha agradat la decisió del jutge Manuel García-Castellón de mantenir fora del cas Kitchen l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal malgrat els últims àudios que s’han conegut de les converses que mantenia amb l’excomissari José Manuel Villarejo amb relació a l’espionatge il·legal que es va desplegar sobre l’extresorer del PP Luis Bárcenas. El PSOE basa el seu recurs davant el mateix magistrat i la Sala Penal de l’Audiència Nacional en el fet que en les gravacions se la sent «donar directrius» sobre el dispositiu.

Com va avançar aquest diari, el PSOE segueix els passos de Podem i també ha impugnat l’última resolució de García-Castellón. En el seu escrit, de 18 pàgines, afirma que «el contingut de la conversa amb ‘llibreteta’ inclosa [en referència a la que presumeixen que té Bárcenas] no deixa lloc a dubtes que Cospedal exigeix informació i dona directrius del que s’ha de fer», fet que suposa que «participa directament en els fets».

Segons l’opinió d’aquesta acusació, la conversa donada a conèixer per ‘El País’ i fonts informades i el contingut de les quals està a disposició del jutjat, «destrueix qualsevol possibilitat de la presumpció d’innocència, sobretot si es posa en relació amb la resta d’indicis que consten en la causa». Afegeix que tot i que no fossin suficients al seu dia per mantenir imputada Cospedal en el procediment, que el jutge ja ha donat per conclòs, afegits a l’àudio «adquireixen molta més versemblança».

Notícies relacionades

Explica que al sol·licitar la reobertura de la investigació respecte a Cospedal no implica que acabi presentant acusació contra ella. Sinó, que en vista de les noves dades comprovades, es determini si existeixen indicis o no per mantenir l’acusació i per tant per acabar dictant la corresponent interlocutòria d’obertura de judici oral.

«Però de moment estem molt lluny d’aquest supòsit, només han aparegut en premsa noves dades, que haurien de ser verificades mitjançant la corresponent acció instructora i amb el resultat es decidirà –afirma l’acusació que exerceix el PSOE–. Però negar-se a realitzar la investigació necessària suposa tant com suplantar la Sala d’enjudiciament, i decidir sobre el resultat del judici sense haver desenvolupat l’activitat instructora necessària».