Lideratge clar

Els afins a Turull escombren els de Borràs en eleccions internes de Junts

L’expresidenta del Parlament ha perdut a tres vegueries i set comarques

Els afins a Turull escombren els de Borràs en eleccions internes de Junts

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

El sector del secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha arrasat en les eleccions internes de Junts i s’ha imposat en totes les candidatures en disputa amb els afins de la presidenta, Laura Borràs. JxCat ha donat a conèixer la tarda d’aquest dimecres els resultats de les eleccions territorials –s’han votat les direccions de tres vegueries i set comarques–, així com els de dos corrents interns, i en tots s’han imposat les candidatures afins a Turull, en una contesa que ha servit per mesurar la força dels dos sectors del partit. Laura Borràs s’enfronta a una petició fiscal de sis anys de presó per indicis que «va abusar de les seves funcions» quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, a l’haver maniobrat per afavorir un amic amb contractes «indegudament» fraccionats.

El pes de les acusacions ha erosionat els suports a Borràs. Joan Rodríguez s’ha alçat amb el triomf a la vegueria de Barcelona amb el 69% dels vots, pel 27,86% obtingut per Ivan Condes, considerat afí a Borràs, i el mateix ha ocorregut al Penedès, on s’ha imposat Xavier Vidiella, i a Terres de l’Ebre, on Annabel Marcos ha revalidat el seu lideratge al capdavant de la vegueria.

A les set comarques en les quals hi havia dues candidatures en disputa també s’han imposat els partidaris de Turull: l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Ebre, el Baix Penedès, el Berguedà, la Cerdanya i el Maresme.

Notícies relacionades

Els afins a Turull també han vençut en les eleccions als corrents ideològics: en el corrent d’esquerres, fins ara en mans d’Aurora Madaula, pròxima a Borràs, ha vençut la candidatura de Lali Biosca, que s’ha imposat a Oriol Izquierdo.

En el cas del corrent socialdemòcrata, l’aliança traçada entre antics dirigents de Convergència, com Neus Munté, Carmela Fortuny i Albert Batalla, amb l’exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha sigut la guanyadora.