Impuls a les relacions

Espanya pacta amb el Marroc que hi haurà duanes a Ceuta i Melilla al gener

El Govern considera que l’obertura d’oficines comercials és un reconeixement explícit de l’espanyolitat de les dues ciutats autònomes per part del regne alauita

Espanya pacta amb el Marroc que hi haurà duanes a Ceuta i Melilla al gener
1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

El Govern té per primera vegada una data d’obertura de les duanes amb Ceuta i Melilla, després de llargues negociacions. Serà al gener. Més de vuit mesos després que tornessin a posar-se en funcionament les fronteres entre les dues ciutats autònomes i el Marroc. L’acord s’ha anunciat després d’una reunió a Nova York, en el marc de l’Assemblea General de l’ONU, entre el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, i el seu homòleg marroquí, Nasser Bourita.

«L’inici del pas de mercaderies de manera ordenada i gradual a través dels llocs duaners terrestres tindrà lloc al llarg del mes de gener», va avançar Albares. Per a l’Executiu és molt important perquè ho considera un element clau de reconeixement de la integritat territorial d’Espanya i en el respecte a Ceuta i Melilla. Les duanes era un dels compromisos que figuraven en el comunicat conjunt que van firmar Mohamed VI i Pedro Sánchez, en el viatge que el president del Govern va realitzar l’abril a Rabat, però encara no tenien una data concreta d’implementació.