Discutida modificació

Una IP de Defensa esborra de la Viquipèdia durant unes hores les càrregues de l’1-O a Alcarràs

El canvi es va fer hores després que l’Acadèmia del Cine anunciés que la pel·lícula ‘Alcarràs’ competirà per l’Oscar

Una IP de Defensa esborra de la Viquipèdia durant unes hores les càrregues de l’1-O a Alcarràs
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un usuari de Viquipèdia va modificar l’entrada dedicada al poble d’Alcarràs des d’una IP del Ministeri de Defensa, per introduir canvis en el paràgraf que explicava les càrregues policials a la localitat durant el referèndum de l’1-O.

Segons ha revelat TV-3, la modificació, segons es pot consultar a la mateixa entrada, es va realitzar dimarts a la tarda, hores després de l’anunci que la pel·lícula ‘Alcarràs’ havia sigut l’escollida per l’Acadèmia de Cine per competir per l’Oscar.

Notícies relacionades

Segons es recull en el mateix registre de Viquipèdia, que permet consultar totes les modificacions que s’han fet, es va eliminar la frase: «Alcarràs va ser una de les poblacions on la policia espanyola va carregar contra els ciutadans per evitar la realització del referèndum». També es va afegir la paraula «il·legal» a continuació de «referèndum».

Si es consulta l’origen de la IP des de la qual s’ha modificat l’entrada (l’adreça 193.33.2.243), apareix que el seu proveïdor d’internet és el Ministeri de Defensa, com va denunciar l’usuari de Twitter SpainGovedits, que recull tots els canvis que es realitzen a Viquipèdia des d’adreces governamentals. Després d’aquesta modificació, se n’han fet prop d’una desena més, fins que l’entrada ha quedat tal com era dilluns.