Protesta radical

Encaputxats cremen una foto de Sánchez i Aragonès en la manifestació de la CUP

Encaputxats cremen una foto de Sánchez i Aragonès en la manifestació de la CUP

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat a Barcelona en la tradicional marxa que convoquen la CUP i l’esquerra independentista amb motiu de la Diada, una protesta en què un grup d’encaputxats ha calat foc a una fotografia de Pedro Sánchez amb Pere Aragonès.

La manifestació, en què segons la CUP han participat 8.000 persones, s’ha iniciat a la plaça d’Urquinaona de Barcelona –epicentre dels disturbis de les protestes de l’octubre del 2019 contra la sentència del procés– i s’ha acabat, com és habitual, al barri barceloní del Born.

Tot i que la tradició sol ser cremar imatges del Rei com a colofó de la marxa, aquesta vegada els encaputxats han calat foc a una gran fotografia d’una trobada entre els presidents espanyol i català, en un lateral del passeig Lluís Companys de Barcelona.

Notícies relacionades

Els manifestants han celebrat la crema de fotografies, entre proclames com «Ni França, ni Espanya, Països Catalans» o «Esquerra i JxCat, la paciència s’ha acabat».

Durant el recorregut de la manifestació, a què han assistit diputats de la CUP del Parlament i el Congrés, diversos grups de manifestants han fet pintades a les parets d’alguns edificis, amb lemes com a «Foc al capital», «Espanya=feixisme» i «Independència o submissió».