Després de la mort d’Isabel II

Jordi Pujol admet que algunes coses del seu llegat no el deixen «satisfet»

  • L’expresident de la Generalitat diu que Catalunya «viu un moment de crisi important», però creu que és «un país que té coses a oferir, a dir i a defensar»

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reconegut aquest dissabte que, tot i que ha fet coses «ben fetes, fins i tot molt ben fetes,» algunes no el deixen «satisfet».

En declaracions a Catalunya Ràdio amb motiu de la mort de la reina Isabel II, qui va ser president de Catalunya entre el 1980 i el 2003 ha parlat del seu llegat i ha afirmat: «He fet coses ben fetes, fins i tot molt ben fetes, però hi ha coses que no em deixen satisfet», sense voler abordar aquest assumpte amb més profunditat.

Pujol va abandonar per complet la vida política el 2014 després de reconèixer que havia ocultat durant 34 anys a Andorra part d’una herència, l’origen de la qual investiga la justícia; a més, els seus fills s’han vist embolicats en casos de presumpta corrupció.

Al recordar que Isabel II va tenir «algun problema amb la família», ha assenyalat que això també li va passar a ell, tot i que ha indicat que és un assumpte «diferent» i ha tancat el tema afirmant: «Però avui parlem de la reina d’Anglaterra i el que significa».

«Un patriota català»

L’expresident de la Generalitat ha reiterat que ell és «un patriota català» i, entre altres coses, ha pensat que «era bo tenir fills». «Ha sigut –ha afegit– un acte d’optimisme meu i de la meva dona, és un acte d’optimisme, de fe, en el mateix país, en un mateix, en Catalunya», tot i que s’ha mostrat comprensiu amb qui decideix tenir només un fill «perquè és molt difícil».

Pujol reconeix que ha viscut «en un món d’il·lusió en moltes coses», entre les quals ha citat la seva família i els seus fills i assegura que ni ell ni la seva dona voldrien perdre aquesta il·lusió, aquesta opció en la qual es reafirmen.

L’expresident de la Generalitat, reticent a abordar l’actualitat política, ha assenyalat, malgrat això, que Catalunya «viu un moment de crisi important», però creu que és «un país que té coses a oferir, a dir i a defensar,» de les quals sentir-se orgullós.

Notícies relacionades

A més, ha situat aquesta crisi no només a Catalunya, sinó a tot Europa, i fins i tot arreu del món, i ha assegurat que «crisi no vol dir perjudici, també són per anar millor».

Creu que els llibres d’història parlaran bé d’Isabel II, pel que fa a ell afirma: «No ho decideixo jo» i, després de reiterar la seva fe catòlica, assegura que no l’obsessiona la mort que «arribarà... em preocupa, no... és una cosa tan inevitable».