Pugna en l’independentisme

Jordi Sànchez titlla Junqueras d’«indocumentat»

L’ex secretari general de JxCat acusa el republicà d’haver mentit sobre la composició de la taula de diàleg

Jordi Sànchez titlla Junqueras d’«indocumentat»

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’ex secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha acusat aquest dijous el president d’ERC, Oriol Junqueras, de ser o «un indocumentat» o d’haver «mentit» en relació amb l’acord entre les dues formacions sobre la composició de la delegació de la taula de diàleg.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Sànchez ha afirmat que la literalitat de l’acord estableix «de manera inequívoca» que la delegació «representaria el conjunt de sensibilitats de l’independentisme», després del veto a la proposta de membres per part de JxCat.

JxCat va plantejar una delegació per a la taula de diàleg formada pel llavors secretari general, Sànchez; el seu successor en el càrrec, Jordi Turull; la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que no va ser acceptada i que va motivar la no assistència del partit a aquesta reunió.

Sànchez ha indicat avui que aquesta delegació pretenia que la taula de diàleg no es confongués amb una «comissió bilateral»: «No trobaran per escrit cap acord en què es digui que la taula de negociació estigui integrada per membres del Govern».

Notícies relacionades

Segons Sànchez, Junqueras «no té tota la informació» sobre l’acord d’investidura de Pere Aragonès perquè «no es van asseure ni dos minuts al mòdul dos de Lledoners» per «facilitar» aquest pacte.

D’altra banda, el també expresident de l’ANC ha afirmat que la manifestació de la Diada «no va contra ningú», i ha carregat contra Junqueras per les seves crítiques al posicionament de l’entitat sobiranista. «Entenc que el president Aragonès decideixi no anar-hi, un president de la Generalitat ha de ponderar. Cap crítica a la decisió d’Aragonès. Però em sorprenen i trobo desproporcionades les afirmacions del president d’ERC», ha indicat.