Cas Bárcenas

Anticorrupció considera necessària una nova declaració com a imputada de Cospedal

El jutge Manuel García Castellón haurà de decidir si obre una nova investigació sobre el boicot a la investigació del cas Bárcenas

Anticorrupció considera necessària una nova declaració com a imputada de Cospedal
1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

La Fiscalia Anticorrupció considera necessari que l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal torni a declarar com a investigada a l’Audiència Nacional  perquè expliqui els nous indicis coneguts de la seva participació en l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, segons ha avançat eldiario.es i ha pogut confirmar ‘El Periódico de España’, diari del mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest diari, de fonts jurídiques.

El Ministeri Fiscal ha presentat al Jutjat Central d’Instrucció número 6 un escrit en el qual reclama al magistrat que va instruir el cas Kitchen, Manuel García Castellón, que obri una peça separada per analitzar les noves gravacions en les quals l’exdirigent del PP demanava a Villarejo «parar» l’assumpte de «la llibreteta» de Bárcenas, en al·lusió a la comptabilitat b de la formació conservadora.

Anterior al 2013

Una vegada rebut l’escrit, haurà de ser el jutge el que decideixi si obre o no una nova investigació després que la Sala Penal confirmés la seva decisió de finalitzar les indagacions. De fet, en la interlocutòria, els magistrats van rebutjar atorgar rellevància a les anotacions de Villarejo anteriors al 2013, any en què va començar l’espionatge a Bárcenas.

Notícies relacionades

Si la decisió del jutge és afirmativa, això permetrà que la Fiscalia pugui analitzar, a més de la intervenció de Cospedal, altres presumptes ‘sabotatges’ que va patir la investigació del cas Gürtel.

És el cas de les suposades xivatades que el comissari hauria donat a l’empresari Ignacio López del Hierro, marit de Cospedal, i a l’exregidor de Boadilla del Monte Arturo González Panero. També el boicot de Villarejo a la Policia Judicial responsable de les indagacions, que no va disposar de la informació sobre els diners que Bárcenas amagava a Suïssa.

Temes:

Cas Bárcenas