Procediment per delicte d’odi

Un imputat al·ludeix que el seu tuit era de «burla» al PP i no contra la família de Canet del 25%

  • «Els canalons els farem de carn de nen castellanoparlant, com s’ha fet tota la vida», va escriure Jordi S. el desembre del 2021

Un imputat al·ludeix que el seu tuit era de «burla» al PP i no contra la família de Canet del 25%

Anna Mas

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Els canalons els farem de carn de nen castellanoparlant, com s’ha fet tota la vida», «ja tinc la carn de nen castellanoparlant per fer el canalons». Aquests són dos dels tuits redactats per Jordi S. el desembre del 2021. Per al fiscal podrien ser constitutius d’un delicte d’odi però, segons el tuitaire, que ha declarat aquest dilluns davant el jutge com a imputat, els va escriure com a «burla» o «sarcasme» davant les declaracions de determinats polítics espanyols del PP contra l’escola catalana i la immersió lingüística i no anaven dirigits a la família de Canet de Mar que havia aconseguit la sentència perquè s’imparteixi a Catalunya el 25% de les classes en castellà.

Un segon tuitaire encausat en el mateix procediment s’ha acollit al dret a no declarar. Amb aquestes dues persones, ja en són quatre les que han comparegut en el jutjat arran d’una denúncia de la fiscalia. Com en les altres ocasions, cap membre de l’acusació pública ha assistit a l’interrogatori. Està previst que el 12 de setembre declarin els pares de l’alumne de l’escola de Canet de Mar que van impulsar el plet perquè el seu fill pogués rebre classes en castellà.

Jordi S. ha explicat davant el magistrat, assistit per l’advocat Francisco González, que els seus tuits en referència als canalons no pretenien ofendre ningú, sinó que era una crítica o «mofa» per les declaracions d’alguns polítics del PP, com Pablo Casado, que dies abans d’aquests tuits va assegurar: «¿Es pot tolerar que a un nen de 5 anys se li demani que aïlli un nen a classe? ¿Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al lavabo alguns nens perquè parlen en castellà? ¿Es pot tolerar que hi hagi nens a qui, per parlar castellà al pati, els posin pedres a la motxilla?».

Contra el discurs dels polítics

Notícies relacionades

L’imputat també va al·ludir a altres missatges escrits per dirigents polítics sobre que els alumnes catalans que volguessin parlar en castellà acabarien portant un braçalet com el de l’Alemanya nazi. «Els tuits eren una burla sobre un discurs, no sobre cap persona», han aclarit fonts de la defensa de l’encausat. Els missatges que figuren en la denúncia de la fiscalia, segons la seva opinió, estan trets de context. L’imputat ha especificat davant el jutge que arran del tuit sobre els canalons va rebre a la xarxa insults i amenaces, fins i tot per part de dirigents de Vox. Per aquest assetjament, va decidir bloquejar el seu compte uns dies. Twitter va eliminar aquells missatges després de la denúncia a l’usuari.

Jordi S. ha deixat clar en l’interrogatori que ell no té cap relació amb Canet de Mar (viu a Barcelona) ni amb l’escola d’aquesta població a la qual acudeix el nen de la família que va aconseguir la sentència perquè s’impartissin el 25% de les classes en castellà. «No em va passar pel cap que algú pensés que volia assetjar una família, i encara menys un menor», ha afirmat l’imputat. Tanmateix, la fiscalia considera que en aquestes publicacions l’acusat es «burla del menor castellanoparlant rebaixant-lo i cosificant-lo com si fos carn per fer canalons».

Temes:

Twitter Català