Polèmica política

El PSOE desautoritza l’exministra Trujillo per Ceuta i Meilla

Crítiques unànimes en la formació política socialista a les declaracions de l’exresponsable de Vivenda sota el Govern de Zapatero

El PSOE desautoritza l’exministra Trujillo per Ceuta i Meilla

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
EFE

EL PSOE desautoritza en tota regla la seva exministra que va qüestionar l’espanyolitat de Ceuta i Melilla. El portaveu socialista al Congrés, Patxi López, ha assenyalat aquest diumenge que el Govern no està d’acord amb les declaracions de l’exministra María Antonia Trujillo sobre Ceuta i Melilla i que els socialistes no dubten de «l’espanyolitat» de les dues ciutats. L’exministra havia afirmat durant una conferència a la ciutat marroquina de Tetuan, distant uns 40 quilòmetres de la frontera amb Ceuta, que les ciutats espanyoles de Ceuta i Melilla «suposen un afront a la integritat territorial del Marroc» i eren «vestigis del passat que interfereixen» en les seves relacions amb Espanya.

«No dubtem de l’espanyolitat de Ceuta i Melilla», ha conclòs el portaveu socialista al Congrés dels Diputats. L’exministra participa aquests dies en el congrés Les relacions entre el Marroc i Espanya: ahir i avui, organitzat per la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuan i que va ser inaugurat ahir per l’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui Trujillo va ocupar la cartera de Vivienda. 

El PSOE de Melilla ha qualificat com a «falses i inacceptables» les declaracions de l’exministra Trujillo, i ha deixat clar que, per als socialistes, l’espanyolitat de les dues ciutats autònomes és «inqüestionable». «Les opinions personals de María Antonia Trujillo sobre Melilla i Ceuta no representen ningú en el PSOE i a més, són falses i inacceptables», afirma aquesta formació política en un tuit, finalitzant el comentari amb una emoticona de la bandera d’Espanya.

«Una impresentable»

Entre les primeres reaccions de rebuig publicades a les xarxes socials des de Melilla també es troba la del diputat del PSOE a l’Assemblea i exconseller de Turisme, Emprenedoria i Activació Econòmica, Mohamed Mohamed Mohand, que ha retuitejat les declaracions de Trujillo replicant que «si cal dir que aquest comentari és propi d’una d’impresentable, es diu i ja està».

Notícies relacionades

Com era d’esperar, a les files del PP les declaracions de Trujillo van coure. El president en funcions d’aquesta formació a Melilla, Juan José Imbroda, ha donat fins i tot a entendre que hi podria haver interessos econòmics i d’una altra índole pel mig. «Allò de l’exministra Trujillo renegant de l’espanyolitat de Melilla i Ceuta és menyspreable i més encara reconeixent els nostres més que provats drets que ens uneixen indefectiblement a Espanya», ha publicat a Twitter, per continuar amb una frase lapidària: «L’amor amb un marroquí i suposo que alguna cosa més material la porta a anar contra Espanya».

La Confederació de Melilla d’Empresaris (CEME-CEOE) ha instat, també a Twitter, el president del Govern Pedro Sánchez «a posar al seu lloc aquesta impresentable exministra d’Espanya», i ha instat el PSOE local, abans que publiqués el seu rebuig, que digués «alguna cosa respecte a això».