En els Pressupostos

Díaz assegura que el sostre de despesa aprovada no contempla un increment en Defensa

  • La vicepresidenta denuncia que apujar la despesa militar no comporta la creació de nous llocs de treball

Díaz assegura que el sostre de despesa aprovada no contempla un increment en Defensa

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha deixat caure que els Pressupostos Generals de l’Estat no inclouran l’augment en Defensa que va prometre el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez. Segons ha explicat la també ministra de Treball, en el sostre de despesa que va aprovar el Consell de Ministres a principis d’estiu no es contempla l’increment de la despesa militar, cosa que suposa una contradicció amb les intencions expressades en les últimes setmanes pels ministres socialistes.

«El que hi haurà són Pressupostos Generals i, com saben, al sostre de despesa que hem negociat sens dubte no hi havia l’increment de Defensa». Amb aquesta contundència ha respost Díaz en una entrevista a la cadena SER sobre la possibilitat que els futurs comptes públics incloguin una pujada del pressupost de Defensa amb l’objectiu que l’any 2029 suposi un 2% del PIB. El president del Govern va adoptar aquest compromís a finals de juny en la cimera de l’OTAN que es va celebrar a Madrid.

Notícies relacionades

Des del primer moment en què es va posar sobre la taula elevar la despesa militar, Unides Podem s’hi va mostrar en contra de manera taxativa, esgrimint que era necessari fer servir els diners públics en serveis socials. Seguint aquest argument, Díaz ha apuntat aquest dilluns que «més que mai els Pressupostos han de respondre i ser útils a la ciutadania» i que això significa que «han d’entrar a la casa de la gent». Les paraules de la vicepresidenta suposa un nou enduriment de la posició dels morats, que en les últimes setmanes van rebaixar el to i van exigir que aquesta pujada no fos a costa de les partides socials.

L’ocupació

Díaz també ha rebutjat les afirmacions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, en què apuntava que augmentar la despesa militar suposava la creació de més llocs de treball. La vicepresidenta ha denunciat que el crèdit extra de 1.000 milions d’euros que va aprovar el Consell de Ministres a principis de juliol per a Defensa no va suposar ni un sol cèntim per «generar ocupació».