Polèmica

Bolaños creu que Feijóo «no és de confiança» perquè no compleix el que firma el PP

El ministre de Presidència lamenta que el líder de l’oposició «no compleix la Constitució i no compleix la llei»

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dimecres que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, «no és de confiança» perquè «no compleix el que firma el seu partit», amb referència a l’acord entre l’Executiu i l’anterior direcció del Partit Popular per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

«Amb el que hem sabut aquests dies, ja sabem que Feijóo no és de confiança. El van agafar mentint en una entrevista. No compleix la Constitució, no compleix la llei i no compleix el que firma el seu partit», ha manifestat Bolaños en declaracions a EFE.

Bolaños considera que a partir d’aquesta «mentida», els populars han entrat en «una corrua d’excuses barates i de mentides, de mentides sobre mentides per tapar la falsedat que va dir el senyor Feijóo en la seva entrevista».

«Primer deien que és que no els vinculava l’acord. Segon que el Govern mai va exigir el seu compliment. Com una dotzena de vegades hem exigit el compliment al PP. El mateix president del Govern al senyor Feijóo, i jo, com en una dotzena d’ocasions a diferents dirigents del PP», ha apuntat el ministre.

Bolaños també ha lamentat que el PP parli ara d’un acord «secret», quan «havia d’acabar en una proposició conjunta del PSOE i del PP en el Congrés».

«No hi ha res menys secret», ha incidit.

Així mateix, ha acusat al PP de bloquejar la renovació del CGPJ durant «més de 1.350 dies» en un «exercici antidemocràtic» d’«obstruccionisme» que impedeix que «les institucions funcionin amb normalitat» i que «ja està afectant la reputació i el funcionament de la justícia i del poder judicial».

«Per tant, el que ha de fer el PP en primer lloc és complir la Constitució, complir la llei i complir el que firma», ha insistit.

Malgrat això, al ser interpel·lat per la proposta realitzada per la nova direcció del PP i si el Govern estaria disposat a negociar, Bolaños ha mantingut que estan disposats «en qualsevol moment» a asseure’s amb els populars per poder renovar el CGPJ.

«Però l’essencial és que es renovi el Consell (...). Jo li demano al senyor Feijóo que compleixi la Constitució, que compleixi la llei i que no menteixi, que sigui de confiança, que quan firmi un acord, que el compleixi. Crec que no és gaire demanar», ha recalcat.

I és que, assegura, no és la «primera vegada» que Feijóo «menteix». «Ha dit que a Espanya no es crea ocupació. S’ha creat durant l’últim any 800.000 llocs de treball. Ha dit que no creix l’economia a Espanya. Aquest any pujarà un 4%. Ha dit que no coneix ningú que hagi rebut fons europeus i ho va dir en una empresa que havia rebut fons europeus», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Per això, considera que el líder popular «parla del que no sap, amb una insolvència molt greu, o bé cultiva amb molta freqüència l’art de la mentida».

«És molt lamentable que el senyor Feijóo estigui contínuament falsejant dades, faltant a la veritat, per fer oposició al Govern. I obstruint i dient que no a totes les mesures que el Govern posa en marxa per superar les diferents situacions de dificultats que té el país», ha dir per acabar.