Suposat error informàtic

4.000 interins de la Generalitat reclamen que es reparin errors d’un concurs

  • L’administració catalana assegura que hi ha temps per resoldre el problema i reclama tranquil·litat

abertran47320060 barcelona 12 03 2019 pol tica  la junta electoral central  j190312180748

abertran47320060 barcelona 12 03 2019 pol tica la junta electoral central j190312180748 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

Uns 4.000 interins de la Generalitat reclamen que es reparin errors comesos en la convocatòria del concurs de mèrits per estabilitzar la seva situació laboral i que podrien impedir-los regularitzar els llocs de treball. Els interins afectats per aquests errors en la inscripció i llistes provisionals del concurs de mèrits convocat el 22 de juliol passat denuncien la seva situació en un comunicat i reclamen a la direcció general de Funció Pública de la Generalitat que se solucioni.

Més de 4.000 treballadors públics dels 31.000 participants en el concurs de mèrits podrien estar afectats per errors suposadament informàtics que comporten que la seva experiència laboral no quedi reflectida degudament en les llistes. «Fa dècades que molts d’aquests treballadors treballen a l’Administració pública», assenyalen un centenar dels afectats en el comunicat i «si l’Administració no repara» els errors «les persones afectades no podrem estabilitzar la nostra plaça i podríem perdre el nostre lloc de treball».

Notícies relacionades

Tot i que inicialment Funció Pública va indicar als interins que no podia rectificar els errors, els posteriors recursos i escrits individuals instant a reparar-los han comportat que el secretari de Funció Pública, Jaume Oms, els hagi indicat que «hi ha temps» per resoldre el problema i que els afectats poden estar «tranquils».

Els interins afectats valoren positivament aquest canvi d’actitud, però puntualitzen que no poden estar completament tranquils «fins que no s’arregli el problema». Han fet, així mateix, una crida a tots els sindicats que són presents a la Generalitat perquè, «més enllà d’assessorar-nos sobre els recursos a presentar i de l’època estival, ens donin tot el seu suport»