A l’Audiència Nacional

Òmnium presenta una querella per les infiltracions de la Policia Nacional en organitzacions juvenils independentistes

Òmnium presenta una querella per les infiltracions de la Policia Nacional en organitzacions juvenils independentistes

ACN\Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
EFE

Òmnium Cultural ha presentat una querella a l’Audiència Nacional pels casos denunciats d’infiltració policial al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i al Jovent Republicà, les joventuts d’ERC, davant la «falta de resposta» del Ministeri de l’Interior a l’exigència de l’entitat d’acabar amb aquestes pràctiques.

Segons ha informat aquest dilluns l’entitat independentista, fa unes setmanes Òmnium va presentar un requeriment administratiu al Ministeri de l’Interior donant deu dies al ministre Fernando Grande-Marlaska, com a responsable dels cossos policials de l’Estat, perquè aturés «les pràctiques il·legals d’infiltració d’agents policials en els moviments juvenils i independentistes».

Transcorregut aquest període sense obtenir resposta, l’entitat inicia ara la via judicial davant el que considera una «clara vulneració de drets fonamentals, espionatge i persecució política en el moviment independentista».

La causa independentista

«Marlaska fa cas omís a la vulneració de drets fonamentals i no respon a la petició que vam interposar al Ministeri de l’Interior. Davant aquest silenci, tan esperat com vergonyós, passem a la via judicial amb una querella a l’Audiència Nacional perquè no quedi impune», ha assegurat el president d’Òmnium, Xavier Antich.

«Ja avisem que arribarem fins on faci falta per desemmascarar el joc brut de l’Estat i aconseguir una condemna», ha recordat Antich, en un comunicat.

Òmnium ha denunciat que aquestes infiltracions policials o intents d’infiltracions en els moviments juvenils i independentistes SEPC i Jovent Republicà, així com l’espionatge il·legal, formen part de la causa general contra l’independentisme.

També ha assegurat que són unes pràctiques que persegueixen criminalitzar la dissidència política: «A l’Estat no li tremola el pols a l’hora de vulnerar drets fonamentals per reprimir el moviment independentista».

Organitzacions juvenils

«Que la policia s’infiltri en organitzacions juvenils democràtiques és més propi d’un règim totalitari que d’un Estat de dret», ha criticat Òmnium Cultural.

Notícies relacionades

El passat 7 de juny, la portaveu nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Marta Daviu, va denunciar la presumpta infiltració d’un agent de la Policia Nacional durant dos anys en el moviment polític de l’esquerra independentista.

Segons Daviu, en aquests dos anys el presumpte agent infiltrat s’hauria amagat sota una identitat falsa i hauria aconseguit accedir a informació privilegiada, a l’haver participat en debats i assemblees d’aquest moviment.