Informe de la CCMA

La productora del ‘Faqs’ confirma que Dalmases va agafar pel braç i va esbroncar una periodista del programa

  • L’informe sobre l’incident reprodueix els crits, insults i cops del diputat i revela que Laura Borràs el va intentar calmar

  • «No hi ha violència, no hi ha insults ni amenaces per la meva banda», al·lega el diputat, que afirma que no va agafar la periodista

  • La presidenta de la CCMA ha condemnat els fets al Parlament

La productora del ‘Faqs’ confirma que Dalmases va agafar pel braç i va esbroncar una periodista del programa

LORENA SOPENA / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El diputat de Junts Francesc de Dalmases –mà dreta de la presidenta del Parlament cessada Laura Borràs– va agafar pel braç una periodista de TV-3 després de l’entrevista del programa ‘Faqs’ a Borràs i «va començar a cridar coses com “m’has traït, has faltat a la teva paraula, programa de merda, això no m’ho pots fer, presentadora patètica i mala periodista”, combinat amb cops contra la taula».

Així consta en l’informe que ha elaborat TV-3 i firmat pel seu director, Sígfrid Gras, partint del que ha relatat la productora del programa. Un informe que revela que Borràs –que havia sigut entrevistada pel programa ‘Faqs’–, va intentar calmar Dalmases i li va dir: «Francesc, prou». El cap de premsa de Borràs es va queixar de les preguntes dels periodistes.

L’incident va provocar literalment que a la productora de convidats, fora de la sala, li tremolessin les cames i enviés un missatge de whatsapp («han tancat a»... la periodista esbroncada) al grup de direcció del programa. A més, sempre segons aquest informe, els tècnics de so que posen els micròfons als convidats van sentir els crits i els cops i van anar cap al camerino. El regidor del programa va sortir del plató per demanar silenci perquè «els crits arribaven al plató». La subdirectora del programa va acompanyar Borràs, Dalmases i la persona de premsa a la porta giratòria de sortida sense parlar durant el trajecte. «A la porta, Borràs va fer una mitja abraçada en silenci» a la víctima de la bronca.

La versió de Dalmases: una discussió

TV-3 ha demanat explicacions a Dalmases, que al·lega que no va agfar de la mà ni del braç la periodista. «No hi ha violència, no hi ha insults ni amenaces», si bé admet que estava «indignat i molt dolgut» per l’entrevista i «la conversa és vehement». Afirma que el programa no havia acceptat «l’acord» al qual havien arribat prèviament sobre les condicions de l’entrevista. És més, segons Dalmases, la periodista es va disculpar «per no haver complert» i va reconèixer: «Se m’ha descontrolat la situació». Afirma que no va fer soroll i només es va produir quan va agafar el mòbil. Al·lega també Dalmases que va demanar disculpes en un tuit

La CCMA condemna els fets

Notícies relacionades

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha evitat jutjar les conductes de Dalmases però ha «condemnat els fets i els traslladem, ja que la direcció de TV-3 ens va fer arribar un informe. «És preocupant alguns dels detalls de l’informe, i estem pensant que entre les mesures per reforçar la llibertat dels professionals és limitar les persones que vinguin com a acompanyats de convidats en les entrevistes», així com que els acords amb productores incloguin el compromís amb el llibre d’estil de TV-3. Diversos grups parlamentaris condemnen els fets. Ciutadans ha parlat de conductes mafioses i el PSC ha considerat també molt greus els fets. «Està fent molt mal a la imatge de la nostra televisió pública», ha explicat la diputada socialista Beatriz Silva.

Borràs va demanar canviar els periodistes

L’informe revela que, segons la productora del ‘Faqs’, l’equip de Borràs va posar diverses condicions per acceptar l’entrevista, com que no es mostressin al ‘videowall’ els correus de la causa judicial contra Borras i fins i tot canviar els periodistes que estaven convidats al plató i que no hi hagués repreguntes. Es va acceptar la primera condició però no canviar els periodistes previstos.