Investigada per corrupció

Aragonès, sobre la suspensió de Borràs: «El reglament és el que tenim»

El president manté la «porta oberta» que Junts participi en la taula de diàleg, però recorda que és entre governs

Aragonès, sobre la suspensió de Borràs: «El reglament és el que tenim»

EFE / Marta Perez (Efe)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat l’article del reglament del Parlament –el 25.4– que preveu suspendre un diputat quan se li obre judici oral per corrupció i ha assegurat que no es pot escollir quines parts s’apliquen i quines no.

«El reglament és el que tenim, i si l’apliquem per a tot no podem escollir quines parts del reglament s’apliquen i quines no», ha assegurat en una entrevista a Ràdio Estel aquest dijous recollida per Europa Press, al ser preguntat per la causa judicial per presumpta fragmentació de contractes que afronta la presidenta de la Cambra, Laura Borràs.

Aragonès ha remarcat que la continuïtat de Borràs en el càrrec és una decisió política que han de prendre la mateixa presidenta i el seu partit, Junts, «pel bé de les institucions», i ha insistit que, si fos d’ERC, Borràs demanaria la suspensió i, en cas de ser absolta, es restaurarien les seves responsabilitats.

Ha afirmat que l’objectiu de l’esmentat article és garantir l’exemplaritat i que, al seu parer, transcendeix la qüestió de la culpabilitat. Així mateix, ha opinat que el cas de Borràs no es pot acollir a la desjudicialització de la política per la qual la delegació catalana advocarà en la pròxima reunió de la taula de diàleg, a l’estar processada pels presumptes delictes de prevaricació, frau, falsedat documental i malversació continuada.

Taula de diàleg

El president de la Generalitat ha assegurat que la pròxima reunió de la taula de diàleg «permetrà arribar a acords parcials, que seran petits, però primers acords», enfocats a la desjudicialització de la política.

«Tot el que s’ha acabat traslladant als tribunals del debat polític hem de retornar-ho a la política i hem de trobar les eines per poder fer-ho», ha demanat. A més, ha tornat a reclamar una amnistia i ha dit que està disposat a escoltar totes les propostes del Govern espanyol, incloent-hi la reforma del delicte de sedició.

Ha dit que té «la porta oberta» perquè Junts s’incorpori a una negociació entre governs, però ha recordat que els executius són els que representen el conjunt de la ciutadania.

Dalmases

Notícies relacionades

Aragonès ha afirmat que sent «estupor» davant la discussió del diputat de Junts Francesc de Dalmases amb una periodista del programa ‘FAQS’ de TV-3 després d’una entrevista de Borràs i ha advocat per defensar la llibertat de premsa.

«M’incomoda que es puguin passar per alt les pressions inacceptables a una periodista», ha lamentat, i ha considerat que cap dels seus col·laboradors hauria actuat com suposadament ho va fer Dalmases.