Arxivament revocat

El Suprem reobre les causes per identificar a Twitter una testimoni protegida del judici del procés

  • L’alt tribunal revoca el sobreseïment dictat contra els que van assenyalar la lletrada de l’Administració de Justícia del registre d’Economia

zentauroepp46933977 graf5721  madrid  12 02 2019   los doce l deres independenti190212111159

zentauroepp46933977 graf5721 madrid 12 02 2019 los doce l deres independenti190212111159 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Suprem ha revocat el sobreseïment lliure de les causes obertes contra tres persones per identificar a Twitter amb missatges acompanyats de fotografies la lletrada de l’Administració de Justícia que va participar en el registre de la Conselleria d’Economia i que va declarar com a testimoni protegida en el judici del procés. L’alt tribunal considera prematura la conclusió de l’Audiència de Barcelona de no apreciar-hi delicte i remunta les actuacions al moment en què el jutge d’instrucció va entendre que els fets podien ser constitutius de delicte contra l’Administració de Justícia i/o injúries.

El Suprem dona així la raó a l’Advocacia de l’Estat, en representació de la lletrada de l’Administració de Justícia, com a acusació particular, contra les interlocutòries de l’Audiència Provincial de Barcelona que van acordar el sobreseïment lliure de les causes, a l’entendre que els fets no eren constitutius de delicte.

L’Audiència Provincial va corregir el Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona, que havia disposat la continuació de les actuacions pel tràmit del procediment abreujat per considerar que els fets podrien ser constitutius d’un delicte contra l’Administració de Justícia i/o injúries.

Raonable

Notícies relacionades

El Suprem declara que la decisió de sobreseure lliurement les actuacions és prematura, per això la revoca i confirma les resolucions dictades pel jutjat d’instrucció. En tres sentències conclou que, en l’actual moment processal, «resulta raonable considerar que els fets atribuïts a l’imputat presenten, provisionalment, caràcter delictiu, tal com va entendre el jutge d’instrucció, per això el motiu ha de ser estimat, cassant i anul·lant la interlocutòria impugnada i mantenint la resolució acordada per l’instructor».

No obstant, recorda que la valoració jurídica dels fets dependrà de les qualificacions provisionals de les acusacions i del que acordi l’instructor en la interlocutòria d’obertura de judici oral.