Debat de l’estat de la nació

L’Executiu aprovarà aquest mes la Llei de Secrets Oficials

Sánchez ha fet aquest anunci durant la seva rèplica al portaveu parlamentari del PNB, Aitor Esteban, després que aquest li recordés el compromís assumit pel Govern de renovar la legislació sobre matèria reservada

L’Executiu aprovarà aquest mes la Llei de Secrets Oficials

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Govern aprovarà l’avantprojecte de la nova Llei de Secrets Oficials, que substituirà la de 1968, abans que acabi aquest mes de juliol, segons ha anunciat el president, Pedro Sánchez, durant el debat de l’estat de la nació al Congrés.

Sánchez ha fet aquest anunci durant la seva rèplica al portaveu parlamentari del PNB, Aitor Esteban, després que aquest li recordés el compromís assumit pel Govern de renovar la legislació sobre matèria reservada, una petició que la formació basca ha defensat des de fa anys.

El president de l’Executiu va anunciar la nova normativa el 26 de maig, quan també va donar a conèixer el seu pla de reformar la llei del control judicial del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) després de la crisi sorgida pel cas d’espionatge polític mitjançant el sistema Pegasus a dirigents independentistes catalans.

«El compromís és aprovar l’avantprojecte aquest mes de juliol», ha remarcat Sánchez després d’apuntar que el text està en l’última fase d’elaboració.

Notícies relacionades

L’objectiu de la nova llei, segons Sánchez, és adequar a l’ordenament jurídic la desclassificació de documents confidencials i adaptar-la als estàndards internacionals.

«Ens homologarà a les democràcies més avançades, complint els requeriments de la normativa de la UE i de l’OTAN i els tractats internacionals subscrits pel nostre país», ha destacat el president

Temes:

CNI