Polèmica educativa

Ayuso defensa el sistema de beques i diu que «no cola» que Madrid sigui «una regió de rics i per a rics»

La presidenta regional recalca que aquestes beques són per a les famílies que «també ho estan passant molt malament» davant la inacció del Govern central

Ayuso defensa el sistema de beques i diu que «no cola» que Madrid sigui «una regió de rics i per a rics»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat sobre les crítiques al seu sistema de beques que «no cola» el debat «fals» que Madrid és una «regió de rics i per a rics» perquè cap família vulnerable «estarà sense la seva beca educativa».

Així ha respost als periodistes durant un acte amb el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, per a la renovació del conveni per a l’ús de l’abonament de transport madrileny en els desplaçaments entre les dues comunitats autònomes.

La presidenta regional ha recalcat que aquestes beques, que ha comptabilitzat en 20.000 per a les rendes mitjanes – sense sumar fills ni fent trampes–, són per a les famílies que «també ho estan passant molt malament» davant la «inacció» del Govern central perquè «no tenen opcions de matricular els fills on ells volen» a causa de la inflació.

«Cap renda vulnerable està sense la seva beca educativa i tots els que les necessiten les tenen, són 600.000 estudiants i 20.000 famílies amb rendes mitjanes», ha apuntat la presidenta.

Notícies relacionades

Díaz Ayuso ha comparat aquestes crítiques a les beques amb d’altres anteriors, com la creació del passaport covid o el tancament per Zones Bàsiques de Salut, durant l’època dura del coronavirus, quan la culpaven de «tancar barris de rics i de pobres».

«El fals discurs de rics i pobres, aquesta lluita de classes, que ni cola ni és acceptable en aquesta regió», ha asseverat Ayuso, que ha qüestionat per què hauria de demanar permís a Génova per implantar aquestes beques a la seva regió si ella té la competència educativa.