Sentència

Un jutjat desestima la demanda del PDECat contra Junts en la disputa per les sigles

  • La magistrada constata la falta de «legitimació activa» del PDECat per demanar la nul·litat d’uns acords adoptats pel partit fundat per Carles Puigdemont

Un jutjat desestima la demanda del PDECat contra Junts en la disputa per les sigles

SUSANNA SÁEZ / EFE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat de Primera Instància número 3 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada pel PDeCAT, partit hereu de Convergència Democràtica (CDC), contra Junts i membres del partit en la qual s’impugnava l’assemblea que va canviar els càrrecs de la direcció d’aquest última formació, fundada per Carles Puigdemont, abans de la ruptura entre les dues organitzacions i que va derivar en una disputa per les sigles. La sentència pot ser recorreguda.

Notícies relacionades

La jutge María Nieves Osuna constata la falta de «legitimació activa» del PDeCAT per demanar la nul·litat dels acords adoptats en aquesta assemblea de Junts del 27 de juny del 2020.

L’inici del conflicte judicial entre les dues organitzacions polítiques està relacionat amb la propietat del nom JxCat. Inicialment, els titulars de JxCat eren treballadors del PDeCAT, amb Laia Canet com a presidenta i dues persones més del partit, als quals també han sigut exculpats. Canet va ser qui va inscriure en el registre de partits la marca el 2017.