Malalties

Sanitat augmenta fins a 800 els casos de verola del mico registrats a Espanya

Els casos s’han registrat en persones d’entre 3 i 67 anys, de les quals 792 són homes i 8 dones, i el 93% es van contagiar a través de pràctiques sexuals de risc

Sanitat augmenta fins a 800 els casos de verola del mico registrats a Espanya

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimarts que la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (Renau) ha confirmat, fins ara, 800 casos de verola del mico a Espanya, que es distribueixen en un rang d’edat de 3 a 67 anys, per la qual cosa s’han donat infeccions en nens.

Segons l’informe que distribueix Sanitat del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES) amb dades de la xarxa, els casos notificats procedeixen de 16 comunitats autònomes.

De les 800 persones que han resultat infectades, 792 són homes i 8 dones, amb una edat que oscil·la entre 3 i 67 anys, cosa que situa la mitjana en 37 anys.

A l’informe s’aclareix que hi ha un retard en la notificació de casos a la plataforma de seguiment, per la qual cosa «les dades corresponents als últims dies de la corba han de ser interpretades amb cautela».

Així, l’informe del CCAES apunta que la Comunitat de Madrid ha registrat fins ara 436 casos, mentre el govern regional ha indicat avui que s’han certificat 773 casos de verola del mico des que va començar el brot fa dos mesos.

Els casos que recull el CCAES, amb el benentès que les comunitats en el seu recompte diari notifiquen més, es reparteixen en: Catalunya (130), Andalusia (105), Canàries (41), País Basc (20), Balears (14), País Valencià (12), Aragó (10), Galícia (7), Astúries (7), Castella-la Manxa (6), Navarra (4), Castella i Lleó (3), Extremadura (2), Cantàbria (2) i Múrcia (1).

En total, 406 han tingut manifestacions clíniques i, d’aquests, 25 pacients (6,2%) van presentar complicacions al llarg del seu procés clínic. Les més freqüents van ser les infeccions bacterianes secundàries i les úlceres bucals.

Notícies relacionades

L’informe afegeix que només 24 casos van ser hospitalitzats, sense produir-se cap mort.

De 273 casos de què es disposa d’informació sobre el mecanisme de transmissió més probable, el 93,4% va ser per contacte estret en el context de relacions sexuals d’alt risc i 6,6% per contacte estret no sexual, segons el CCAES.