«No fallarem Espanya»

El PP donarà suport a l’augment de presència militar a Rota compromesa amb Biden

El president dels EUA va acordar amb Sánchez augmentar de quatre a sis els vaixells destructors dels EUA a la base de Rota, però l’acord ha de ser ratificat a les Corts | Cuca Gamarra assegura que «el PP no fallarà Espanya» en les qüestions «que tenen a veure amb la defensa i seguretat»

El PP donarà suport a l’augment de presència militar a Rota compromesa amb Biden

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP recolzarà Pedro Sánchez en l’actualització de la relació estratègica que mantenen Espanya i els Estats Units. De la reunió que el president del Govern va mantenir amb Joe Biden ahir al Palau de la Moncloa va sortir el compromís d’augmentar de quatre a sis els vaixells destructors nord-americans que avui hi ha a la base naval de Rota i tot el personal addicional que requerirà. Un augment de la presència militar dels Estats Units molt important, que, necessàriament, passa per modificar el conveni de cooperació del 1988 firmat pels dos països i que regula l’ús compartit de la base gaditana i la de Morón (Sevilla).

Aquesta modificació ha d’aprovar-se al Consell de Ministres i després ser ratificada per les Corts Generals. Per això, tenint en compte el rebuig que manifesten els socis de Govern de Sánchez, Unides Podem, i també la resta d’aliats, la postura del PP passa a ser decisiva. I tot i que els socialistes comptaven que tindrien el suport popular, la secretària general, Cuca Gamarra, ha deixat clar aquest dimecres que el PP «no fallarà els espanyols en les qüestions que tenen a veure amb el marc de la defensa i la seguretat». 

En una entrevista a COPE, la número dos d’Alberto Núñez Feijóo ha insistit que la seva formació «estarà a l’altura de les circumstàncies», incidint que el PP «és un partit de Govern, amb vocació d’alternativa i recolzaran tot el que Espanya mereix». D’aquesta manera aclaria qualsevol dubte després d’haver exigit a Sánchez «abandonar la supèrbia» en les polítiques d’Estat.

Notícies relacionades

Gamarra sí que ha volgut deixar clar que aquest suport «serà només a una part del Govern», evidenciant la divisió que hi ha entre PSOE i Unides Podem, i fins i tot entre la resta d’aliats habituals a la Cambra baixa, que s’oposen a reforçar la presència militar dels EUA i a augmentar la despesa en defensa compromesa per tots els països de l’OTAN per arribar al 2% del PIB.

La secretària general del PP ha reivindicat la celebració de la cimera a Madrid, a la qual el Govern de Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal «van contribuir molt» quan estaven en l’Executiu perquè tingués lloc.