Setmana de la cimera

Diversos milers de persones de tot Espanya protesten contra l’OTAN a Madrid

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Els que l’any 86 van votar no a l’OTAN, els que es van quedar amb ganes i sobretots els seus nets, es van reunir a Madrid per cridar no a l’OTAN. Col·lectius a l’esquerra del PSOE d’Espanya i d’Europa van omplir el passeig del Prado al tradicional crit d’«OTAN no; bases, fora», però també «senyors de la guerra, fora de Madrid».

La marxa ha transcorregut en to festiu però amb fèrria vigilància policial, ja que s’han registrat els autobusos que sortien de tot Espanya amb destí a Madrid, com va passar amb els que venien de Bilbao, i per retirar pals de bandera, com li va ocórrer al grup on hi havia l’eurodiputat i cofundafor de Podem, Miguel Urbán.

Entre els assistents es va veure Willy Meyer i Enrique Santiago –secretari d’Estat per a l’Agenda 2030 i secretari general dels comunistes espanyols, que no va ser present al principi de la marxa– amb les seves corresponents pancartes, d’IU i del PCE. El rostre del dirigent comunista Lucía a les reixes del jardí botànic.

Notícies relacionades

Malgrat que la majoria dels eslògans eren contra l’OTAN i la guerra, també es va recordar els morts de la tanca de Melilla i es va mostrar solidaritat amb el poble sahrauí davant el gir de Pedro Sánchez.

Durant la marxa es van sentir l’anglès, l’alemany i el portuguès a través dels discursos que protagonitzaven els delegats dels grups vinguts de diferents punts d’Europa.

Temes:

OTAN