Publicació polèmica

‘France Soir’ vincula els negocis de Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, amb la crisi amb Algèria

fotonoticia 20180711173757 640

fotonoticia 20180711173757 640

1
Es llegeix en minuts

El diari digital ‘France Soir’ ha vinculat la crisi amb Algèria amb els negocis al Marroc de Begoña Gómez, casada amb Pedro Sánchez des del 2006. En un article publicat el 12 de juny, el polèmic portal insinua que la decisió del Govern espanyol d’acceptar la posició marroquina sobre el Sàhara –l’origen de l’actual crisi diplomàtica amb Algèria– podria estar relacionada amb l’espionatge del telèfon mòbil de Sánchez a través del Pegasus i les informacions «comprometedores» trobades suposadament pels serveis d’intel·ligència marroquins.

«Entre les converses telefòniques hi hauria informacions comprometedores sobre la corrupció i el nepotisme del seu Govern. Algunes implicarien la seva dona», afirma Teresita Dussart, autora d’aquest article a ‘France Soir’. Suposadament, segons el controvertit mitjà, els serveis secrets marroquins van descobrir informacions «comprometedores» dels negocis de Begoña Gómez i les van utilitzar per fer xantatge a l’Executiu espanyol.

Mala reputació

Notícies relacionades

Mala reputacióAlguns mitjans conservadors espanyols se’n van fer ressò els últims dies com si es tractés de la publicació d’un diari francès seriós. «A França assenyalen Sánchez per la crisi amb Algèria», va titular ‘Ok Diario’, el digital dirigit per Eduardo Inda. Aquesta insinuació també va circular els últims dies en xarxes socials i canals de Youtube.

«‘France Soir’ va heretar el nom d’un històric diari francès, fundat després de la Segona Guerra Mundial. Però a causa dels seus problemes econòmics, va deixar de publicar la versió en paper el 2012. Dos anys després, va ser adquirit per l’empresari Xavier Azalbert, que li va donar una línia editorial amb un caire conspiranoic. Els nous propietaris van acomiadar el 2019 els quatre últims periodistes de la redacció. Amb la pandèmia de la covid-19, es va convertir en el mitjà de referència dels francesos antivacunes i partidaris de l’ús de la hidroxicloroquina. El Ministeri de Cultura francès va iniciar el 2021 un procediment administratiu per treure a aquest digital el certificat d’informació política i general.

Temes:

Algèria Marroc