Donarà explicacions del text aquest dissabte

Sánchez rectifica: el paquet anticrisi es prorrogarà fins al 31 de desembre

  • El president anuncia que les mesures que aprovarà el Govern s’estendran durant sis mesos, i no durant tres, com havia avançat ell mateix

  • Remarca que l’Executiu «sap bé» per qui governa: per protegir les famílies i no per afavorir els sectors que volen mantenir els seus «privilegis»

Sánchez rectifica: el paquet anticrisi es prorrogarà fins al 31 de desembre

EFE / EPA / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Queden només unes hores perquè el Consell de Ministres aprovi el segon paquet de mesures de resposta a la guerra d’Ucraïna i hi ha poques certeses sobre els detalls, perquè els socis de PSOE i Unides Podem continuen negociant. Però almenys sí que ha quedat clara una qüestió clau: la durada temporal. El reial decret llei que aquest dissabte acordi el Govern tindrà una validesa de sis mesos, segons ha anunciat el president, Pedro Sánchez, des de Brussel·les, i no de tres, com en un primer moment va avançar ell mateix. És a dir, que les mesures s’estendran fins al 31 de desembre.

Unides Podem havia lluitat per aquesta pròrroga de sis mesos, i els socialistes parlaven aquests dies del marc temporal que havia fixat el president, tot i que sense tancar totalment la porta a aquesta opció. Finalment, la tesi morada preval. Sánchez, en roda de premsa a la capital belga al terme del Consell Europeu, ha al·legat que després d’una primera avaluació del decret anticrisi que va entrar en vigor a l’abril i la vigència del qual acaba el 30 de juny, en diàleg amb els sectors afectats i també amb els grups, el Govern ha «entès que és convenient prolongar i estendre» les mesures fins al 31 de desembre del 2022.