Després del 19-J

Bendodo confirma la seva marxa absoluta de la política andalusa i apunta el Senat: «Quan un se’n va, se’n va»

El portaveu de la Junta d’Andalusia insisteix que ara inicia un nou camí al costat de Feijóo perquè «Espanya tingui un nou Govern» i que la seva comesa és «incompatible» amb Andalusia

Bendodo confirma la seva marxa absoluta de la política andalusa i apunta el Senat: «Quan un se’n va, se’n va»

Epi_rc_es

4
Es llegeix en minuts

La victòria incontestable del PP a Andalusia ha obert la veda dels comiats que, després, donaran pas a les benvingudes en el nou executiu autonòmic. De totes les marxes, sobre la que es projecten més focus és la del flamant coordinador general del nou PP de Feijóo, el malagueny Elías Bendodo. El seu adeu serà sense mirar enrere. Així ho va confirmar Bendodo en la roda de premsa posterior al Consell de Govern d’aquest dimecres: «Quan un se’n va, se’n va». Les seves paraules van apuntar a una ruptura absoluta amb les seves comeses en la política andalusa i casen amb un present immediat lligat al Senat, com un dels cinc representants per designació autonòmica que tindrà de dret el PP andalús després del seu folgat triomf. 

Allà, a la Cambra alta, coincidirà amb el cap de l’aparell de carrer Génova que li ha exigit dedicació exclusiva a Madrid, Alberto Núñez Feijóo. I, de fet, la que encara és portaveu de la Junta d’Andalusia va insistir que ara inicia un nou camí al costat de Feijóo perquè «Espanya tingui un nou Govern» i que la seva comesa és «incompatible» amb Andalusia. «Quan un se’n va, se’n va; no tinc cap interès a assumir cap paper ara a Andalusia perquè quan un se’n va d’un lloc se n’ha d’anar», va recalcar Bendodo. 

A més, Bendodo es va pronunciar sense oferir gaires pistes sobre la possibilitat que en els pròxims mesos també abandoni la presidència del PP de Màlaga i es produeixi un relleu pel qual té moltes opcions a les quinieles la seva actual número 2, Patricia Navarro: «M’agradaria anar pas a pas, cobreixo una etapa al Govern andalús i me’n vaig content i satisfet, tot i que encara queden tres o quatre consells de govern; el camí és la meta, vam fer el camí perquè Andalusia tingués un govern després de 40 anys de governs socialistes i ara farem el camí perquè Espanya tingui un nou Govern, a partir d’aquí parlaré amb els meus companys de Màlaga i el que hagi de ser es consensuarà amb ells».

De moment, el seu full de ruta contempla el tràmit necessari per convertir-se en senador i prendrà possessió com a diputat autonòmic el 14 de juliol: «A partir d’aquí, anirem veient com evolucionen els esdeveniments;Pedro Sánchez convocarà les eleccions generals quan li interessi el PSOE no quan sigui millor per al conjunt dels espanyols», va apuntar. 

Bendodo també va respondre a les preguntes relacionades amb el futur de l’altre fitxatge andalús de Feijóo, el conseller d’Hisenda Juan Bravo, que podria començar la legislatura al Govern andalús o seguir el mateix camí que condueix al Senat: «El president Juanma Moreno tindrà una conversa amb Juan Bravo com la va tenir amb mi, la meva responsabilitat m’obliga a una dedicació absoluta i em dedicaré a les meves noves funcions, m’impedeix compatibilitzar-lo amb funcions de Govern a Andalusia, i Bravo segurament va en la mateixa línia però dependrà de la conversa que tingui amb Juanma Moreno».

Bendodo va apuntar que Bravo també se’n va a Madrid: «Allò és bastant gran i és molt difícil compatibilitzar». Però, després, va introduir matisos i va situar la decisió en l’esfera de Moreno: «No sé si la decisió final serà la compatibilitat entre Andalusia i Madrid o centrar-se en la nova carrera que se li ha encomanat a ell també», va assenyalar.  

Sobre els membres del nou Govern que formarà Juanma Moreno, Bendodo va adoptar el mateix to: «Ens n’assabentarem deu minuts abans i no ho compartirà amb ningú, ho decidirà Juanma perquè és una de les seves dues funcions no compartides juntament amb la de convocar eleccions; formar un Govern requereix reflexió i buscar els millors per afrontar els temps difícils que venen». 

Notícies relacionades

Sobre la nova legislatura andalusa, Bendodo va dir que «més enllà del resultat a les urnes, cal governar com si no es tingués majoria absoluta». «Quan un es pensa que té majoria absoluta, es perd el suport de la gent i, per això, Juanma Moreno seguirà amb la presa de terra connectada i al carrer; Moreno continuarà treballant amb humilitat tots aquests anys, agraint i assumint la responsabilitat tan àmplia que li han donat els andalusos, l’objectiu és que Andalusia continuï sent la locomotora d’Espanya, escoltant els vuit i mig milions d’andalusos hagin votat el que hagin votat, governar per a tothom no és un eslògan per a aquest Govern sinó un imperatiu», va afegir. 

Així mateix, va recordar que «la prioritat de Juanma Moreno és que el nou Govern comenci a funcionar al més aviat possible». «El Parlament d’Andalusia celebrarà la seva sessió constitutiva el 14 de juliol i, tot i que es permeten fins a quinze dies per a la investidura, Moreno accelerarà els terminis i es farà tot el possible perquè el nou Govern estigui constituït abans que acabi el mes de juliol; cal agilitar els terminis, per fer-ho, perquè la prioritat del Govern és clara: tenir un pressupost com abans per continuar l’agenda reformista i fer front a la conjuntura econòmica actual, amb un Govern d’Espanya creuat de braços», va emfatitzar Bendodo.

Temes:

PP