Cas Villarejo

Fernández Díaz, a Villarejo: «Negaré sota tortura que aquesta reunió va existir»

L’exministre fa anys que nega, davant el jutge i al Congrés dels Diputats, que hagués despatxat amb l’excomissari durant la seva etapa al capdavant del Ministeri de l’Interior, entre 2012 i 2016

Fernández Díaz, a Villarejo: «Negaré sota tortura que aquesta reunió va existir»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Jorge Fernández Díaz es va reunir el desembre del 2012, quan era ministre de l’Interior, amb el comissari José Manuel Villarejo i el cap de la Policia, Eugenio Pino, per planificar denúncies contra el llavors president de Catalunya, Artur Mas, i el seu predecessor, Jordi Pujol, i els va dir: «Negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió ha existit».

Segons publica aquest dimecres el diari 'El País’, l’exministre va dirigir l’anomenada ‘operació Catalunya’, que va tractar amb els dos comissaris, a qui va demanar que presentessin aquell mateix dia la denúncia a l’Audiència Nacional, que va recaure en el jutge Pablo Ruz, segons se sent en una de les gravacions que la Policia va confiscar a Villarejo després de la seva detenció.

«Amb el fiscal de l’Estat s’ha parlat ¿eh?», va explicar Jorge Fernández Díaz als dos comissaris, segons els àudios publicats pel diari.

En un altre moment de la conversa Villarejo comenta: «Ruz està de guàrdia» i el ministre li contesta: «Doncs Ruz no és el millor». A més, Fernández Díaz comenta: «La segona denúncia toca a Artur Mas pels testaferros, ¿no?».

Fernández Díaz fa anys que nega, davant el jutge i al Congrés dels Diputats, que hagués despatxat amb Villarejo durant la seva etapa al capdavant del Ministeri de l’Interior, entre 2012 i 2016.

Notícies relacionades

Concretament al Congrés va afirmar: «Mai he despatxat res amb Villarejo en els meus cinc anys de ministre».

A través del seu advocat Fernández Díaz ha contestat a ‘El País’: «Ni ha planificat ni ha orquestrat absolutament res respecte a la denúncia que es va presentar a l’Audiència Nacional».